12 February 2007

Helgetur til Moelv 10-11. februar


I helgen har vi vært på moelv. Storm ble målt av Yngve Sommer, han var mye nærmere grensa for liten enn jeg trodde, tipper han bare var en cm ifra. Men uansett, han ble mellom som ventet.
Jeg tror jeg har bestemt meg, det blir å satse på AG, det fungerer rett og slett ikke å kombinere med LP. Får trene intenst frem mot lørdagen, og etter det gir vi oss. Satser 100% på Ag. Deilig å få det ut. Føles som jeg har sløst bort mye tid på lydighetstrening det siste året, men nå går han ihvertfall pent i bånd, og det har vært en fin måte å aktivisere ham når han har vært enten for ung eller for hormonell for agility. Komtakttrening har det også gitt oss!
Etter starten i lillestrøm må vi jobbe knallhardt med høyre-føring. Det vil gjøre det SÅ mye lettere for oss i Tønsberg og Drammen hvis vi får det på plass først. Særlig det å kunne møte opp på høyre side når jeg vifter med høyre arm, og å kunne presse ham litt i høreslalom, ikke bare på venstre side. Han går mye lettere ut på høyre side.
Jeg snakket litt med noen om det i helgen, og de sa at det antagelig skyldes at jeg er mer usikker. Jeg føler meg helt lik, men kanskje Storm ser noe som jeg ikke ser. Hvem vet.

Vi har trent litt fellesdekk i helgen, men alt går igrunn ut på det samme som før. Vanskelig med kontakt, og vil helst ikke gå fot. Gikk faktisk springmarsj litt ute, overraskende nok. Har ikke trent så mye som ventet i helgen, for det var trangt rundt banen. Men miljøtrening og inntrykk ble det mer enn nok av, og jeg har lært mye av å se på andres feil. Det meste visste jeg vel fra før av, men uansett var det rart å se erfarne førere gjøre sånne feil.
Noen eksempler.

  • Bom -> tunnell. Gå på den siden av bommen som hunden ikke skal inn i tunnellen! På denne måten presser vi hunden inn, i stedet for å dra. Da blir det også lettere å sperre for inngangen hvis han vil gå feil. Lettere å presse ut enn å trekke inn hvis hunden gjør feil, selv om farten nok blir bedre av å trekke hvis alt går bra. Uansett, nesten alle som disket på det der gikk på høyre side av bommen.
  • Når vi disker: Ikke ta alt om igjen og resten av banen, men ikke mist intensiteten uansett! Ta oppløpet og la hunden jobbe helt ut selv om vi har disket! Ros like mye som om vi har vunnet når du kommer i mål.
  • Gi kommandoene tidlig nok! Det hjelper ikke å si "hopp" når hunden allerede er på vei mot tunnellen. Man må dirigere videre mens hunden forsatt ikke er i tvil om hvor vi skal!
  • Selv om vi skal snu etter hinderet må jeg helhjertet følge på i feil retning helt til han er godt i svevet. Mange som bremset ubevisst ved lengden, og veldig mange som rev! Her gjelder det å kjøre på alt man kan!