24 February 2007

Jeg drømmer så (inasanely) mye rart!

Det hender jeg blir skremt, særlig av små, ubetydelige ting som jeg tror har skjedd i flere dager, før jeg plutselig oppdager at det har det jo ikke!

Som for eksempel i morges, da tok jeg et lite oppgjør med ting jeg har drømt i det siste:
Jeg tok en titt på min høyre hånd, bøyde litt frem og tilbake, og konstaterte at jeg faktisk KAN rette ut ringfingeren.
Så tok jeg en titt inni skapet på badet, og det viste seg at ingen hadde pakket ut tampong-eskene av plasten sin og satt dem på rekke og rad på hylle nr to. De sto fortsatt trygt der jeg hadde plassert dem, med plasten på.
Derfra fortsatte det en stund til, og stadig mer av mitt verdensbilde viste seg å være bløff, skapt nattestid.

Det skremmende er at flere av disse tingene (det i skapet på badet, for eksempel) er ting jeg har trodd i flere dager, rett og slett fordi jeg ikke har tittet i det skapet på en stund. Altså retter ikke slike illusjoner seg av seg selv, men venter til du oppdager at det du ser ikke stemmer med det hukommelsen forteller deg. Enkelte ting oppdager man fort (som at jeg fortsatt kan rette ut fingeren) mens andre ting kan det gå en stund før man oppdager, kanskje aldri.

Sånne morgener får meg til å lure på hvilke andre ting jeg tar for god fisk som egentlig aldri har skjedd?

I denne sammenhengen er fordelen med de fleste av drømmene mine er at de er surrealistiske til en slik grad at jeg ikke lar meg lure.
Men hvordan i huleste all verden skal jeg klare å holde orden på bagatellene?


Hjelp!!!