28 February 2007

Utfordret!

En hundeutfordring...

Er hunden din forsikret ? Hvor ?
Ja, i Gjensidige

Hva forer du hunden din med ? Fornøyd ?
Litt forskjellig, Storm blir fort matlei, så vi varierer! Høyenergifòr som jeg er fornøyd med: Arion Lam&Ris, Troll Valp, PreceptPlusCanine, Josera Sensipluss. Stort sett dyrt fòr, men det tror jeg man får igjen i en friskere hund!

Hvor og hvor ofte bruker du bur ?
Sjelden. Det er jo påbudt med bur i bilen, og litt på trening og stevner. Nå som han har blitt litt mer voksen, trenger han ikke ligge i bur hjemme lenger.

Hvor lenge er hunden din hjemme alene i gjennomsnitt per dag?
Nå bor jeg rett ved der faren min bor, så han er ofte hos dem når jeg er på jobb. Men der jeg bodde før var han alene hele arbeidsdagen, opptil 8-10 timer. Han klarer det fint, enten er han ute, eller så sover han. Tror faktisk ikke han lider... Men veldig nøye på å aktivisere når jeg kommer hjem, da!

Hvilken treningsmetode bruker du ?
Storm er klikkertrent. Ikke nødvendigvis med klikker i hånda, men med betinget forsterker og positive metoder. Prøver å bruke tilbudt adferd og mins mulig lokking. Veldig fornøyd, han lærer fort og er en lykkelig hund!

Hva pleier du å belønne hunden din med ?
Godbiter når jeg skal lære inn nytt og når vi går lydighet, men i AG jobber jeg med å få inn motivasjon på leke. Har en ball som man kan ha leverpostei inni. Den er populær!

Hvor ofte går du tur på over 30 minutter ?
Det varierer en hel del... Prøver å gå en skikkelig tur et par gager i uken, i tillegg til Ag-trening to ganger i uken, stevner i helgene og eventuell lydighetstrening. Men, ofte blir det ikke tid. Går da heller en kortere tur, enten på ski eller lar ham få løpe løs i skogen rett bak huset. Da koser han seg, og får rast ut litt energi!

Hvor ofte er du på organisert trening eller kurs ?
Agilitytrening to ganger i uken, lydighetstrening en gang i uken (men vi trapper ned på lydigheten nå) og kurs og stevner når det passer...

Hvor ofte trener du alene ?
Nesten hver dag... Fører treningsdagbok, så legger fort merke til det hvis jeg hopper over treningen!

Hvis du konkurrerer/stiller ut, hvor mye ?
Stilte ut en del det første året, men på sine fem første utstillinger etter fylte 9 mnd var han fullcertet for Norge. Gidder ikke reise så mye utenlands, så nå blir det AG i stedet! Konkurrerer så mye jeg har tid til, dvs begge de neste helgene, og så rett som det er utover... Pass dere, snart blir vi store og sterke og flinke!

Hvilke klubber er du medlem i ?
Namsos hundeklubb, Norsk Terrierklubb Østfoldgjengen, Norsk Lundehund Klubb, Norsk Kennel Klub. Glemt noen nå? Tror ikke det ;-p

Hva er din favorittgren, og hvorfor ?
Agility, fordi det er fart og spenning og en kompleks sport. Forbausende mange vanskelige ting. Store forbedringspotensialer, i og med at hver eneste lille detalj kan bli bedre! Og detaljene er det voldsomt mange av...

Hva er viktigst for deg ved valg av hund ?
Størrelse: Liten. Arbeidsom: Mest mulig. Gemytt: Våken, kvikk og må være flink med barn. I tillegg liker jeg hunder som er litt uvanlige. Neste blir en Lancashire Heeler, tror jeg, hvis ikke det blir en Norsk Lundehund til, da ;-p

Har du jevnlig kontakt med oppdretter ?
Ja, pleier å fortelle dem hvordan det har gått på utstillinger og stevner. Men lenge siden jeg har besøkt dem nå. Kanskje på tide!

Har du flest venner i eller utenfor hundemiljøet ?
Flest utenfor, tror jeg. Ihvertfall av de nærmeste. Men har mange gode hundevenner også!

Hva er den beste / dårligste hundeboken du har lest ?
Den som forandret meg mest var kanskje "klikkertrening for din hund". Dårlig? Ett eller annet av Nordenstam som jeg leste for mange år siden. For noe dritt!!!

Er du innom noen hundeforum, hvilke ?
Ferdes en del på Canis.no

Har du noen forbudsområder for dine hunder inne ?
Møblene. Dvs han får komme opp i sofaen hvis jeg ber ham om det, men han får ikke lov til å gå opp på egenhånd... Ellers er han ikke særlig velkommen på badet. Lukter alt for spennende i do! Hihi...

Hvilke tre vil du sende denne utfordringen til ?
Kari Helene, Cissa og Cassandra