03 March 2007

Agility-deby!

Lørdag 3. mars

Da var Agility-debyen unnagjort! (dvs, dette var uoffisiell konkurranse, så på en måte blir det deby i morgen også) Skal prøve å få lagt ut video så fort jeg får det inn på pc'n.

Kort fortalt: To tredjeplasser. Fornøyd!

Litt lenger fortalt:

* Først var det hoppklasse. En veldig fin bane, enkel å huske og logisk for både hund og fører, rent bortsett fra noen skarpe svinger fra hopp til tunell og hopp til pølse. Giret Storm ordentlig opp med leke og en godbit før vi gikk inn. Han var veldig ivrig, men ventet pent til jeg sa noe. Bra start, hopp, hjul, hopp, tunell. Ingen problemer. Hopp, hopp, og så kom slalomen...

Først gikk han inn riktig, men hoppet over to pinner før han kom tilbake til meg. Klappet ham tilbake, og prøvde igjen. Da gjorde han akkurat det samme om igjen. Startet på nytt, og vi kom igjennom hele, bortsett fra den siste pinnen. Mulig jeg trakk meg for fort, for han gjør ellers aldri den feilen. Bør tydeligvis ikke stole på ham. Han skjønte lite da jeg trakk ham tilbake og rettet opp, gikk først igjennom. Såvidt jeg kan skjønne burde vi fått vegring nr 3 her, men det fikk vi merkelig nok ikke.

Hopp, rett inn i tunell, hopp, hopp, hopp, flott tilbaketrekning og inn i tunell, hopp, inn i pølse. Pølsa gikk litt tregt, men han har aldri sett sånn før. Veldig mørkt stoff, så kan hende han var usikker. Men kom ihvertfall igjennom på første forsøk, selv om vi nok mistet litt tid der.

Avslutningen var tre hindre i stjerne, og ett til. Mye svinger, men Storm gikk fint.

Kom i mål med 17,07 tidsfeil, ganske mye, men hadde det ikke vært for slalomen hadde vi antagelig vært ganske nær standardtiden! I tillegg fikk vi 15 feil for to vegringer og ett riv. Jaja. Tredjeplass er jo ikke å forakte, selv om vi hadde 32,07 feil!

* Så kom Ag-klassen. En litt vanskeligere bane for førerne, men fortsatt enkel for hundene. Litt mange vanskelige kryssinger, bare. Begge tunellene var rette! Det likte vi :-)

Storm hadde litt lyst å starte før jeg kom meg frem dit jeg ville, men ble sittende da han fikk beskjed om det. Fin start, hopp, lengde og så bom. Bommen var han veldig usikker på, enten fordi han husker den ustabile bommen på Bangsund, eller fordi det var en tunell under, hvilket gjorde at jeg gikk med en del avstand, og at det så annerledes ut enn det pleier. Samme hva, så kom han ihvertfall over. Hop, hopp hopp og tilbake til venstre og inn i tunellen under bommen. Flott fart, nesten litt for fort, for jeg fikk litt trøbbel med å være raskt nok på andre siden. Tok imot på V side og skulle mot H over mønet, her var jeg visst litt sen, for svingen ble stor. Dårlig nedfelt på mønet, men fint ellers. Ok fart. Hopp, hopp, og skarp sving til tunell, her var jeg ute akkurat riktig, han hoppet trygt, men snudde med èn gang han landet. Desverre skulle jeg ikke gitt meg med ropingen så tidlig, for han holdt på å gå forbi tunellen! Fikk snudd ham tilbake i riktig retning fort, så ble ikke vegring. Men tapte sikkert litt tid der.

Etter tunellen kom vippa, her hadde jeg briefet to forskjellige løsninger, så jeg tror jeg var litt for lite tydelig. Litt usikker selv i første øyeblikk kanskje, og siden det var tett mellom tunellen og vippa rakk jeg ikke å ta meg inn. Storm holdt på å gå over på venstre side, men fikk ham opp, og tapte ikke nevneverdig tid. Fin og trygg vippe, krysset foran, så han fikk holdt seg på lenge nok.

Hopp, 180 grader høyresving og hopp, slalom (som gikk prikkfritt!), pølse, hjul og hopp.

Feilfritt! Eneste feilfrie, faktisk, men med 9,ettellerannet tidsfeil, ble det ikke seier. Nok en tredjeplass, det er vi storfornøyd med!Video:


http://www.youtube.com/watch?v=p3khHk1eEXA...