19 March 2007

Helg

Fredag ble det ikke så mye trening, men en god tur i skogen og grilling og bål. Storm var flink til å holde seg innen synsvidde, og kom når jeg ropte.

Lørdag var jeg på årsmøte, så det tok mesteparten av dagen. Dro til Ella på kvelden, Storm var ganske rastløs. Slo seg til slutt til ro på sofaen da vi så film. Ikke rart han var urolig, egentlig, han var alene mer enn 10 timer i strekk tror jeg. Karyn skulle egentlig lufte ham, men glemte det, så jeg var veldig imponert over at det gikk bra! For bare noen mnd siden hadde det vært utenkelig å ha ham inne mens jeg var borte i det hele tatt, så dette er god progresjon :) Føler at vi er i mål i så henseende, kommer aldri til å være borte i mer enn 10 timer uansett. Det er jo så lenge jeg er "borte" på en lang natt, så egentlig er det jo ikke videre mirakuløst, men føles godt uansett!

* Søndag tok vi en slalåmøkt ute i solskinnet før frokost. Veldig bra med boksen!

Har fått orden på venstreslalåmen etterhvert, han får stort sett alltid med seg port nr to også. Passer på å belønne etter at han har svingt ordentlig rundt siste pinnen, så han ikke avbryter på feil side når jeg sier "bra". Han har også begynt å søke fremover etter boksen, det er flott!

Høyreslalåm er det dessverre verre med. Han går nesten uten unntak forbi andre porten...

- Siden jeg ikke klarer å støtte ham bedre, blir jo belønningsfrekvensen alt for lav. I og med at han dermed nesten bare får belønning i venstreslalåm, blir han jo mye mer usikker på høyreslalåmen. Det blir en ond sirkel... Cissa foreslo å få noen annen til å gå på "riktig" side for å støtte ham, det skal jeg forsøke å få prøvd ut i morgen på treningen. Et annet alternativ er å kalle inn eller sende frem mens jeg selv står i ro, og derfra gradvis gå over til å bevege meg på "feil" side...

* Økt nr to (etter forkost) gikk mye bedre! Fortsatt jobber vi bare med 4 pinner, og jeg har satt dem litt til siden for hverandre så det skal bli ekstra enkelt. Boksen var nå fylt med leverpostei, og han var veldig ivrig. Lot ham jobbe selvstendig, og jeg tror at kombinasjonen av god belønning og at jeg blandet meg lite var noe av grunnen til at det gikk bra. Nå var vi totalt over 80% suksess, tror jeg. Og fikk belønnet sikkert 20 gode høyreslalåmer. Holdt meg stort sett i bakgrunnen, men fulgte noen ganger godt på ved siden av ham. Fornøyd!

* Genialt fin slalåmøkt i hagen! (ettermiddag) Kjørte først en gang på venstre side, og deretter 10 (eller fler) på høyre. Nesten alle gikk bra! Tror det var en eller muligens to som ble feil. Flott entusiasme, og helt grei fart til høyreslalåm å være. Belønningen denne gangen var boks med smart-treats (ben).