12 March 2007

Mandag


12. mars - mandag

Bedriver litt tenking. For å komme igjennom målplanen vår må jeg begynne å sette opp detaljerte treningsplaner. Siden jeg ser at slalom er det som har gitt oss flest feil i konkurranser, skal jeg begynne der. Målene jeg satte for slalom er: Høyreslalom og innkalling. Middel: Innlæring av H-fot og "først sikre innganger". Jeg har jo begynt litt med inngangene, og høyreføringa går veldig mye bedre nå som jeg har trent på å belønne ham for å følge hånda mi og gå på høyre side på tur. Dette tror jeg bare jeg skal fortsette å generalisere, samt ikke trene venstre-fot. Innkalling i slalomen gikk jo bedre enn ventet! (se fredagens treningsdagbok) Denne uken skal vi fokusere på innganger og motivasjon. Dette gjøres på følgende måte:

Mandag: 6 pinner i hagen. Prøve å belønne med filmboks, både kaste og sette i enden. Fokus på selvstendig inngang, både fra litt avstand og med meg på siden, eventuelt fremadsending, men innganger rett forfra. Trening på Hjørgunn: (Litt i tvil, men tror vi skal trene for å få opp den mentale kondisjonen, og nå på morgenen er han i full sving.) Fokusere på slalomen, belønne for hver eneste! Eventuelt baklangskjede litt med ett hinder først. Hvis det er en økt med felthinder: Jobbe med å stoppe på feltet, eventuelt sitte. Baklengskjede også her. Fokus på ett og ett hinder, ikke så mye fart (han er nok litt sliten etter helgen ennå).

Tirsdag: Jeg har fri. Prøve å få til flere økter i hagen og en lang tur i skogen. Slalom: Fokus på fremadsending og innkalling (jeg kan stå mest mulig i ro) evt kun 4 pinner! Eventuelt trekke litt på tur, han har ikke vondt av litt muskeltrening midt oppe i alt det mentale...

Onsdag: Jeg jobber 8-15. Ta en slalomøkt i hagen når jeg kommer fra jobb (forutsatt at været er ok). Her skal fokus være på å kunne gå riktig inngang, sende fra avstand, kun 4 pinner. Hjørgunn: Fortsette å jobbe med fart, belønne med filmboks etter slalomen. (baklengskjede) Samme som før hvis felthinder.

Torsdag: Jeg jobber 8-14. En eller to økter i hagen etter jobb. Prøve å følge på i høyreslalom.

Fredag: Jeg jobber 8-12. Gå en skikkelig tur i skogen (evt lørdag). Avhengig av hvor langt vi har komet kan vi jo legge på flere pinner? Men FØRST vil jeg ha sikre innganger uavengig av hvor jeg er, og generalisere litt på hvor han er plassert før vi begynner. Jah!

Lørdag og søndag: Denne helgen må vi få til en skikkelig laaang tur... Gjerne med bål og pølser og matpakke og godt selskap!


Var en tur ute og trente slalom nå, 4 pinner. Det gikk litt så som så, han har en hel del iver, men hopper ofte over første porten når jeg lar ham jobbe selvstendig. Hvis jeg følger på (venstreslalom) går det stort sett veldig bra, men det er jo ikke det som er målet ;-) Kalte inn litt (noen feil), sendte frem (gikk forholsvis greit, men litt treg og usikker hvis jeg sto helt i ro) og gikk litt på siden. Til slutt trente vi litt hopp, satte opp gå-stavene med en bambuspinne gjennom håndtakene. Dette ble egentlig ganske høyt (på høyde med klasse stor) og det var påfallende hvor mye mer støtte han trengte fra meg for å hoppe det! Hvis jeg gikk rolig og bare sendte, løp han under, men hvis jeg fulgte engasjert på hoppet han. Dette er generalisering vi trenger! Belønte hele økten med filmboks. Det var populært, men vi har en utfordring i at han klarer å åpne boksen selv hvis han bruker litt tid på det. Men men, han løp ihvertfall entusisastisk av gårde og hentet den!

Trent litt triks inne (hoppe over benet mitt, osv) men han er ikke særlig entusiastisk. Jobber faktisk bedre for ball enn for leversnacks!


AG-trening på Hjørgunn:

To kombinasjoner i dag. Den ene var en ganske lang bane, 12 hinder til sammen, med mange hopp, slalom og hjul. Storm var kjempeflink, bortsett fra slalomen, hvor det var en del rot. Repeterte rett og slett en del, og fikk noen fine slalomer. Han viser fint driv når han er over halvveis! Det største problemet er port nummer to, her hjelper det kalle ham tilbake. Merket at jeg kanskje ikke var flink nok til å ta ham inn rett forfra, i stedet gikk vi litt mer direkte på første porten. Han går nok best når han går i rett linje på slalomen, da blir det kortere til port nr to. Alt i alt fornøyd med denne kombinasjonen, han var lett å føre, og gikk fint rundt, selv i 180 grader sving. Å krysse foran etter slalomen løste vi overraskende bra.

Den andre kombinasjonen var bord, tunell, hopp og pølse. Bordet var litt bortglemt, men det kom seg fort. Trengte stopp-kommando, men ellers bra. Han trekker fint mot tunellen, og helt ok ut mot hoppet. Men pølsa jukset han på så fort han så at jeg gikk fra ham, for eksempel hvis jeg løp litt langt foran. Belønte mye etter pølsa, får fortsette med det!

Jobbet med begge kombinasjonene to ganger.

Til slutt gikk vi motiveringsbane. Storm gikk fint, stakk forbi et hinder (på begynnelsen av langsiden) på den første runden, men på runde nr to fikk vi med oss alt. Tiden var dårligst av de fremmøtte, men ikke verre enn 15,ettellerannet. Fornøyd med klumpen min!

Han var ganske trøtt, satt i fanget mitt og sov nesten. Men på banen jobbet han overraskende bra!