05 March 2007

Offisiell AG-deby!

Søndag 4/3-07

Offisiell deby!

Løp nr 1, agilityklasse:

Begynte med et hopp, så bom, og en svak høyresving før et hopp. Vi kom fint over hoppet, litt langsomt (travet) over bommen, og gikk forbi (mellom to hindre) det neste hinderet. I stedet for å skrike NEI og få ham tilbake og gå riktig vei, tok jeg sjansen på en disk, og han hoppet tilbake. Løp over bommen igjen og i "mål", dvs start. Ville heller at han skulle synes det var moro, tror ikke farten vår har godt av høylytte korrigeringer. Måtte ha dempet ham ganske mye for å få ham tilbake mellom de to hindrene uten at han hoppet. Tror grunnen til at han gikk forbi var at jeg var veldig feltfokusert, og ble litt bremset av at han gikk så langsomt på bommen. Dermed var jeg ikke ute tidlig nok med å svinge til høyre før hinder nr 3. Antagelig hadde det gått bedre om jeg bare satset på at feltet gikk bra og løp fra ham litt, da kunne jeg vist hinderet tydeligere. Jaja. En disk er ikke det verste man kan få! Hehe... Storm hadde det moro, så da er jeg storfornøyd!


Løp nr 2, hoppklasse:

Banen begynte med fem hopphindre i en slangete rettstrekning. Gikk ganske langt (hinder nr 3 tror jeg) før jeg kalte ham frem, dette ga god fart i starten! Tok sjansen på å føre ham på høryre side enda jeg var litt redd for å ikke få presset ham ut mot hinder nr 4 som lå lenger ut mot høyre enn de andre, men dette gikk veldig fint. Så var det 180 grader sving tilbake til venstre over et hinder og inn i en tunnell helt inntil veggen. Skarp sving på tunnellen, men gikk fint! Safet kanskje litt for å være sikker på at han gikk inn på første forsøk, men tror ikke vi tapte så mye tid der. Etter tunnellen krysset jeg foran og fikk ham på venstre side før tre hopp. Så kom en 90 grader høyresving over et hopp, og så slalom. Vi tapte en del tid i slalomen, kanskje fordi jeg sa "roooolig, slalom" og så "hit" for annenhver port. Men hadde ikke råd til at han skulle gå forbi pinner på bortsiden sånn som i går! Kom ihvertfall igjennom, og ned mot lengdehinder. Så inn i tunell. Valgte å ikke gå fra ham, siden strekningen etter tunnellen bare var ett hopp før han skulle svinge til høyre mot et annet, så løp heller sammen med ham. Etter de to hoppene var det pølsa (som gikk strålende, bra fart denne gangen) og så målhinderet.

Vi kom feilfritt i mål! Napp! Ikke for at jeg har bruk for det nappet, skal ikke ta ham opp før neste år uansett, men er jo litt moro. Det ble dessverre litt under ett sekund over standardtiden, så vi fikk 0,87 tidsfeil. Med litt bedre slalom hadde vi vunnet! Hihi... Fjerdeplass av 13 (eller var det 14?) er da ikke å forakte!


Cissa og Linus fikk en 2. og en 1. plass. De er også med på videoen.


Video finner dere her:
http://www.youtube.com/watch?v=_LkS2nZngI8