15 March 2007

Sykkeltur (kondisjonsøkt) og slalomtrening

Torsdag 15/3-07

Slapp ham ut på egenhånd i morges, han var flink og kom da jeg ropte!

Etter jobb dro vi (med bil) opp i åsen og syklet en lang tur. 5-6 km tipper jeg. Prøvde å holde tempoet rolig på vei ut, ville helst at han skulle trave innimellom. Men på hjemveien løp han delvis foran meg, så han er visst god for mer enn jeg ventet! Gallopperte i full fart opp en lang bakke som ikke jeg ville orket å jogge opp i det tempoet. Derfor holdt jeg et noe høyrere tempo enn planlagt. Fin tur! Han var forøvrig ikke særlig ivrig etter å bli med hjem, men jeg fikk tatt ham med da jeg gikk etter ham og sa tydelig NEI så han ikke skulle stikke av. Tror vi må få en ordentlig "hopp inn i bilen"-kommando. Han gjør det jo hjemme, men ikke baki, der er jo tross alt buret ;)

Etter en time i kurven gikk vi ut og trente litt slalom. Fire pinner. Helt ok forsåvidt, men han sliter med det samme som før. Veldig ivrig etter kyllingpølse (i boksen) og jobbet bra. Vil så gjerne få ordentlig orden på den slalomen, altså! Går best hvis jeg er ved siden av eller litt bak, og hvis jeg kaller inn mens jeg står omtrent ved slutten av slalomen (venstreslalom). Før jeg kan generalisere noe vesentlig tror jeg at jeg er nødt å få til en trygg slalom i de enkleste posisjonene. Utrolig irriternede at det tar sånn tid! Han har forresten begynt å snu seg og se etter meg og belønningen når han kommer til siste pinnen. Det er nok ikke helt heldig, får prøve å unngå posisjoner der han må snu seg for å se etter meg. Gjennom denne slalomtreningen får vi om ikke annet verdifull trening i fremadsendinger. Prøver å jobbe bak ham, så jeg skal kunne krysse over uten at han legger nevneverdig merke til det når vi får en mer stabil slalom.

Ser ut til at været blir fint i morgen også, så skal fortsette å jobbe med dette etter jobb.