27 April 2007

Innslag fra huslydkveld

Jeg tittet igjennom en cd med dokumenter fra tiden på Tomb. Kom over et innslag fra huslydkvelden vi hadde med 3c. Dette er sitater jeg skrev ned fra lærerne våre i løpet av det skoleåret:
(I står for Ingerid, S for Susanne, slik vi fremførte det.)

I: Det er ikke bare bruk av overhead jeg har skrevet ned, for når man hører nøye etter legger man nemlig merke til at lærerne våre iblant kommer med særdeles merkelige utsagn.
S: Ja – for eksempel mener Torunn Båtvik at ”det er godt man ikke er fargeblind generelt! …i alle fall for dem som ikke er det.”
I: Den 28. februar uttalte hun også at ”vi får i alle fall forte oss å ta litt krig nå, da!”
S: Det er jo forståelig at lærerne våre kan bli oppgitt over oss iblant, men vi mener at Torunn kanskje gikk litt langt da hun sa: ”Det er ikke lobotomi vi snakker om, selv om det kunne vært nødvendig hos noen her.”
I: Men vi mener hun gjorde det godt igjen, i hvert fall for de fleste av oss, da hun la til: ”Unnskyld Anders, jeg mente det ikke”
S: Ikke alle lærere viser den helt store forståelsen for at vi har lekser i andre fag. Dette er vel ikke direkte noen nyhet, men Torunn må få tildelt den øverste ringen på kransekaken med utsagnet: ”Dere rekker ikke alt i skoletiden, men vi har netter og kveldstid og sånn som dere blir nødt til å bruke. Fristen er uke 11”.

I: Vi har lenge mistenkt at Helge ikke er så begeistret for elever. Nå lurer vi ikke lenger. Han kom nemlig inn i klasserommet vårt en dag og utbrøt: ”Her var det jo koselig! Kaffetrakter og greier! Enda det er noen elever her er det jo faktisk koselig…”

S: Andre lærere tviler mer på sine egne evner. Olav Røyneberg sa på klingende dialekt: ”Når skolen har vært så dum at de har ansatt meg, får de bare ta konsekvensene…”

I: Anne overrasket de fleste av oss da hun på engelsk uttalte: ”Jeg kysset henne heftig”, ”Du er en elskling” og ”Har jeg fortalt deg i det siste at jeg elsker deg?”.
Anders sa bare ”takk!”

S: Til tross for alle disse gullkornene må Lord Mamen sies å være den ukronede kongen av morsomme uttalelser. Vi skal gi dere noen utdrag.
I: Mamen mener at det ville vært politisk ukorrekt å svare på om han skulle drikke i helgen, mens det ville være upolitisk korrekt å fortelle oss om han ville gått med røntgenbriller slik at han kunne se gjennom folks klær, dersom han hadde et par.
S: Han mener også at ”morrabrød, det er en del av virkeligheten!
I: Vi har lært at: ”vi har Dass, og så har vi Hollbæsj”

S: Drikker du, Mamen?
I: Ja, jeg drikker kaffe hver dag.
S: Liker du Karsk?
I: Nå setter vi strek for den diskusjonen!

S: Mamen mener at ”det bor en kikker i de fleste” og ”en pupp eller to, det må vi tåle”
I: I tillegg fortalte han meg i all stillhet at ”det er en menneskerett å skulke litt en gang iblant”

S: (Anders:) Mamen har sexy rumpe!
I: (Mamen:) Tenk om det hadde vært noen annen enn Anders som sa det…
S: (Ingerid:) Frøydis sa det i sted, jeg har det på bånd!
I: Mamen så litt forvirret ut da han svarte: ”Nå ble jeg helt… satt ut! Nå kommer jeg sikkert til å søle kaffe og greier!

S: Vi vil gjerne få avslutte med et utsagn vi mener passer bra akkurat her.
Den 28. januar uttalte nemlig Mamen at: ”nå har jeg sagt mye tullball og litt informasjon i hytt og pine”