21 April 2007

Lørdag 21. april

Agilitykurs med Anja McNiell!

Dette var en bra treningssamling! Fikk egentlig bekreftet at jeg ikke tenker så helt verst når det gjelder treningen, men at jeg må terpe litt på ting jeg egentlig vet. Lærte å komme igjennom baner jeg trodde var alt for vanskelige for oss, det viktigste trikset vi ikke har brukt før, er å trykke ut for å lage sving slik at man kommer i bedre linje for å ta et hinder tilbake, eller gå imellom og fortsette i samme retning. Altså U eller S. Jobbet en hel del med å krysse foran, det har vi ikke fått brukt så mye i praksis før. Det går egentlig veldig fint, får mere fart på å være foran enn på å krysse bak. Forstyrrer ham ikke mye at jeg beveger meg på andre siden av hinderet med fronten mot heller, så det meste er i orden der, gitt! Skal prøve å bruke det litt mer på stevner fremover.
Storm har hatt overraskende bra fart hele dagen, det eneste unntaket var da jeg skulle ha ham gjennom pølse, rett frem over et hinder, 90 grader høyre, og inn i bortre tunnellinngang. Da ble det for mye stilleståing hvis jeg tok imot etter hinderet, så det fungerte bedre å ta imot etter pølsa, lage stor sving mot venstre, og heller ta sjansen på å ikke blokkere den nærmeste tunnellingangen. Da vfikk jeg til gjengjeld bedre plass å gå på for å få ham trygt inn i tunellen. Litt skummelt, men ved løsning nr 1 ble det traving etter hoppet. Løsning nr to dempet ham litt før hoppet, men mistet mindre fart totalt sett på å gjøre det sånn.

Storm ble sliten, men han holdt ut til siste slutt. Gikk en lang motivasjonsrunde helt til slutt, og farten var der hele dagen.

Vi trenger å jobbe mer med tunnellsug, kjenner jeg. Får baklengskjede på mandag, med tunnell i enden. Det andre vi trenger å jobbe med er slalåm, men det var jo ingen nyhet :-p
Det ble noe rot med slalåminnganger i den aller første kombinasjonen, men det er ikke rart.... Over to hopp rett frem, tilbake imellom, over ett tilbake fremover igjen, over ett til venstre, og så noen meter tilbake mot start før en slalåminngang oppover i banen igjen. Fikk det til etterhvert, men det mest effektive var faktisk å ta imot over hinderet, så jeg fikk presset ham litt ned, i stedet for å trekke ham med meg for å få riktig linje.

Dette ble kanskje mye rot, men prøver å huske banene noenlunde detaljert til senere.
Stevnet i Moss er neste tirsdag, så jeg skal trene litt på mandag, og så en kort motivasjonstrening på torsdag. Mest mulig trening frem til torsdag, og så full agilityfri i helgen. Stevne neste søndag også, Eidsvoll.

En ting til å terpe på er å holde kjeft når det ikke er nødvendig å snakke! Og å huske å rope navnet i 90-graders-svinger. Tok ikke svingen etter stjernen alvorlig nok i kombinasjon nr to, av en eller annen grunn...

Altså:
* Press ut før trange passasjer med skarp sving. Prøve dette i gjerder og serpentiner!
* Hold kjeft helt til det motsatte er nødvendig, farten holder seg likevel!
* Bruk navnet i 90-graders-svinger!
* Jobb med slalåm!
* Storm er rar, som går fortere hvis jeg løper fra ham!
* Tunnellsug - baklengskjeding...