12 April 2007

Slåssing på trening...

14/4-07

* Økt nr èn på feltet i hagen: Tok med anda ut. Hadde fem-seks repetisjoner (telte ikke) og bare høyrefelt. Ikke alle ble godkjent, men stiller nå høyere krav! Han stoppet nemlig perfekt flere ganger, tross lite hjelp fra meg. En gang fløy han for langt, to (tror jeg) ble han stående på tvers nederst, og en gang løp han etter katten!!! Dette likner ikke Storm (katteløping, altså)! Men flere godkjente ble det, og det er vi veldig glad for!

* Økt nr to på feltet i hagen: Fikk noen fine felt nå også, men heller ikke den belønningsfrekvensen som jeg ønsker meg. Ble en kort økt, for han blir veldig fort dempet. Lurer på om jeg ikke anstrenger meg hardt nok for å holde min egen intensitet høy...

* Økt nr tre: Trent litt utstillingstrening. Det går fint. Den sitter! Kanskje trene litt på å stå lenge av gangen når det nærmer seg utstilling, men det er ennå lenge til! Vurderer å stille på morokulien, men er jammen ikke sikker. 600 kr i bedømmelses-avgift, pluss kjøring og overnatting lyder dyrt. For den prisen får vi tatt en tur til Namsos, et stort AG-stevne eller noe annet moro. Vi kan jo egentlig ikke oppnå noe der, bortsett fra labbe-pokal. Men tviler på at vi har fine nok labber ;-) Det sosiale er et veldig godt argument for å dra, men jeg er ikke sikker på om jeg gidder. Må jo uansett stille litt etter fylte to år... Det blir vikingskipet, pluss muligens et par mindre utstillinger utover høste. 26. spemtember er den magiske datoen!

Etter et par runder på plenen og gårdsplassen tok vi et par turer på feltet. Først noen veldig fine høyrefelt og et venstrefelt, og akkurat da jeg skulle til å godkjenne høyrefeltet, ble det to feil på rad. Det store problemet med å ende opp på tvers med bena utenfor feltet og hodet mot meg, er vi tydeligvis ikke helt kvitt. Jaja... Vi gir ikke opp ennå!

* Godkjent høyrefelt! Jippi! Dog ikke perfekt, men han stopper hver gang, og står innenfor kriteriene. Så vi får kalle det bra nok. Skal fortsette å terpe på posisjonen resten av hans liv ;-)

* Klippet klør ute, med en godbit for hver klo. Det fungerte! Fikk klippet alt bortsett fra de to vanskelige bak, uten å ta ham på fanget. Og det ble ikke slåssing. Deilig, altså. Dette må jeg fortsette med neste gang jeg skal klippe klør! Har også smurt de tørreste potene, da disse har blitt skremmende sprukne nå. Vaselin i store mengder, så får jeg prøve å pille dem senere. Huff - han hater jo det ganske intenst! Pillingen gikk ganske bra. Men han var ikke akkurat fornøyd!

* Ag-trening på Gressvik: Storm var ganske dempet de første to øktene (snuste og sparker opp når han har tisset). Jeg var litt frustrert, men gikk enkle kombinasjoner, og synes det gikk veldig fint tross alt. Han gikk forresten med Tone en runde, og det gikk bra. Betryggende å vite at han går fint med andre også, i tilfelle jeg skulle skade meg eller noe sånt.

Etter treningen (mens vi ryddet) fikk en del av hundene løpe løs. Linus og Lucas angrep Storm... Han ble liggende nederst, men bet godt fra seg. Før har han bare ligget rolig, så på en måte er det et sunnhetstegn at han kjempet litt imot. Men han var ikke mye glad i andre hunder etterpå. Ville helst ikke være i nærheten av dem... Da jeg løftet ham opp fra slåsskampen fortsatte han å hyle lenge etterpå (det likner ikke ham å åpne munnen i det hele tatt).
Ingen sår, men han mangler litt pels, blant annet på øret. Tror grunnen til at han hylte var at han hadde vondt på øret. Han er visst litt pysete. For jeg fant ingen andre tydelige merker hvor jeg ikke fikk ta på ham. Ikke haltet han heller...
Det er ikke så farlig om han ikke elsker andre hunder (han er jo ikke særlig keen på å leke uansett) men det er jo leit om dette demper ham ytterligere på banen! Hoppet hjulet etterpå, og han virket fin. Men holdt seg helst hos meg. Tror det går greit, men vanskelig å si så kort etterpå. Antagelig glemmer han det hele ganske raskt... Får ta en tur på søndagen og se om det er blitt bedre.
Det kunne gått veldig mye verre, så alt i alt bør jeg vel være takknemlig... Litt skremt først, bare. Var veldig redd for at han skulle bli alt for rolig på banen etter dette, men ser ut til å gå over...