26 April 2007

Torsdag 26.04.07

* Økt i hagen. Belønning: Mini Frolic rett fra lommen. Tok frem felt, bøttehopp, leketunnell og slalåm. Har jobbet mye med innganger på fire pinner i det siste, og han er endelig blitt ganske stabil. Derfor la jeg til så det ble åtte pinner. De første gangene gikk han ut etter fire pinner på høyreslalåm, mens venstreslalåmen fullførte han på egenhånd. Jobbet litt mer ved siden av ham, og etterhvert kom det seg. Overrasker meg at han prøvde på det, for han har jo gått mest tolv-pinners-slalåm, dette med fire pinner har jeg introdusert nylig for å kunne jobbe grundig med inngangene.

Uansett - han jobber så hardt at det er en fryd å se! Når noe går galt i slalåmen springer han inn på tilbakeveien og prøver å rette opp. Må holde ham igjen for at han ikke skal begynne for tidlig. Kommandere tilbake mens vil går til start og sånn! Jeg må jobbe litt ekstra med hvilken hånd jeg skal bruke når jeg krysser foran, for han har en tendens til å gå ved siden av (i innersving) hvis jeg ikke går langt nok ut for å ta ham i mot. Dette må vi ikke sjanse på på konkurranser. Utrolig dum måte å få feil, ihvertfall!

* En økt til i hagen. Flott arbeidslyst! Brukte litt ball, og godbitboks med pannekakebiter. Prøvde å baklengskjede inn en runde rett frem med felt, slalåm, 90 grader til hopp og 90 grader til tunnell. Han trakk seg på siste pinne (venstreslalåm) da jeg prøvde å øke avstanden for å starte sving. Dette er vi altså ikke klare for... Fikk noen innganger feil (port nr to) fordi jeg ikke trakk ham langt nok tilbake. Virker som han er overfokusert på det han ser, og ikke på hva som eksisterer... Hvis han ikke har sett den første pinnen, er det vanskelig å omstille ham, da gjør han det samme om igjen. Ellers bra!

* Økt nr tre: Litt mer dempet. En del feil på inngangene i slalåmen. Men ellers helt ok. Brukte både ball og boks.

* Trening på Gressvik: Gikk fire økter. Litt dempet i den første. Nr to var bare oppløp med Anja i enden. Nr tre var fin fart og alt bra, og økt nr tre var helt ok. Litt rot siden jeg var utydelig på et hinder, men det meste var greit. Tone satt i enden med godbit. Jobbet litt med høyreslalåm, og han teller visst pinner! Gikk ut etter åtte pinner to ganger... Grrrh! Men men. Er bare å generalisere... Lyst å sette opp en med 24 pinner en gang!