07 May 2007

Søndag - agilitystevne!

Vært på stevne i dag. Storm var i storform, og helhetsinntrykket er at han ikke blir like fort sliten lenger. Treningsopplegget virker!

* Først var det hoppløp. Banen var litt knotete, med en hel del feller. Kan ta det fra begynnelsen:

Hopp, hopp, lengde, høyresving over hopp til bøyd tunnell. Tilbake via to hopp i litt tricky vinkel, kjempefelle med lengden rett frem, men skulle til venstre gjennom rett tunnell. Felle rett frem mot mål, men skulle til venstre over hopp, slalåm, noen hopp og inn i den bøyde tunnellen (andre vei denne gangen). Ut hopp, hopp, og tilbake forbi fellen ved lengden og inn i rette tunellen, oppløp rett frem gjennom hjul og hopp. Dette løpet gikk veldig bra! Jeg rotet litt i begynnelsen av banen, gikk for langt opp ved den bøyde tunellen, men kom oss gjennom fint! Tok noen sjanser med høyreslalåm og bytter vi ikke har brukt på konkurranse før, men det satt! Alt gikk fint, selv om farten kunne vært større. Ikke så rart, når jeg først rotet litt og laget unødvendig stor sving, og jeg ikke våget å presse ham i slalåmen. Det ble en tredejplass, med 3 tidsfeil. Fornøyd, selv om det var mye som kunne vært bedre.

* Agilityløpet disket vi, og det var min feil. Jeg hadde ikke skjønt at det kunne bli en felle da jeg briefet, så jeg gikk den veien vi ville få mest fart på. Vanskelig å sende ham fra meg, så jeg skulle vært på innsiden i den svingen, og trukket ham i stedet. Banen var rette linjer frem og tilbake, og alle svingene var dermed ca 180 grader. Hopp, hjul, bom, bøyd tunell, bort og hoppe, tilbake noen meter hopp, (Her gikk jeg på utsiden av det siste hinderet for å trekke ham bort mot det første hinderet, og klarte dermed ikke å presse ham tilbake mot det hinderet som var et stykke til venstre etterpå.) vippe (han er litt usikker, må jobbe mer med det!), rundt og hente hopp, møne (stoppet helt på feltet), hopp i sving, tilbake hopp, slalåm, hente hopp langt opp (Her hadde vi jo allerede disket, så jeg turte å ta sjansen på å sende ham rundt og hente på egenhånd, og og ta imot på andre siden. Dette var en føringsmåte jeg ikke trodde han ville takle ennå, så veldig postitivt overrasket over dette!) hopp, hopp rett frem, rundt og hente hopp, rett tunell, pølse (liten felle her, for det var et hopp etter rette tunellen som var mer logisk enn pølsa), lengde og hopp i mål.

Dette løpet er jeg veldig fornøyd med! Moro å få testet litt press og føringsmåter jeg ikke helt hadde turt å bruke.

* Helhet: Storm er såpass lydhør, så fellene er sjelden noe stort problem. Jeg ser av bildene som Cissa tok at jeg stort sett var i veldig riktig retning og førte sånn jeg vil, og det er jo en oppmuntring! Glad jeg er ganske kjapp i bena, for han går fortere nå, så jeg trenger å være rask nok for å ligge foran, da går han fortest! Jeg må jobbe med å hente hinder i yttersving. Veldig lyst å få satt opp disse banene på trening, så jeg kan få prøvd de kombinasjonene som ikke gikk helt slik jeg ville. Særlig den der vi disket! For utfra bildet ser det ut som jeg var i veldig riktig retning, så jeg lurer på om det er noen måte jeg kunne ført ham fra den siden jeg gjorde og likevel fått ham over hinderet...

Jobbe med å presse ham bort, slik at jeg er i yttersving, altså! For han er mye lettere å trekke enn å presse, så dette trenger vi virkelig...