03 May 2007

Treningsdager... Stevne igjen på søndag!

Onsdag

Trente litt i hagen. Bra fart i slalåmen


Torsdag 3. mai

Planen for dagens ag-trening var fart og slalåm-testing. Våget ikke å bruke høyreslalåmen på 1.mai-stevnet, så tenkte å teste hvor sikker den egentlig er på en ordentlig slalåm.

* Fikk jobbet bra med det i dag, og inngangene våre er herlige! De er faktisk aller best hvis han får sikte seg inn på egenhånd, nesten som en hvilkensomhelst border collie. Jeg var helt imponert over måten han jobbet på avstand! To hindre i bue og så slalåmen. Sendte ham i vei, og beveget meg nedover slalåmen på avstand. Langt unna meg tok han slalåminngangen og jobbet seg nedover som en helt! Prøvde flere ganger, og det var like knallbra hele veien.

* I høyreslalåm fikk vi et nytt problem - han gikk ut etter den tiende pinnen! Dette gjorde han flere ganger, og trengte faktisk en hel del støtte. Jeg må få ordnet en 24-pinners slalåm snart! Har jo tenkt det en stund, men hjelper lite når jeg ikke gjør det.

* Fikk jobbet litt felt, det gikk fint.

* Nydelig fart de første gangene på bommen.

* Slet litt i lengden, men ga seg etterhvert. Han satser for tidlig, og da blir det vel mye å gape over...

* Helt ok fart på lang motiveringsbane - laget meg en vei med hinder på skrå, men rimelig rette linjer som snudde i tuneller. Ble litt føringsteknikk, men likevel en enkel nok bane for å trene fart. Ikke helt turbogir. Hum.

* Avsluttet treningen med å ha Anja i mål med godbit og løpe tre hindre rett frem. Vil så gjerne lære ham konseptet med oppløp. Kan ha mye nytte av om han skyter fart i mål. Vet jo at det kan være uheldig innimellom, men det er uansett en fin måte å få driv på rettstrekninger...