18 July 2007

Innspill fra sidelinjen

Nå er det alt for lenge siden mutter'n har skrevet noe her, så jeg tar saken i egne labber...

Som dere kanskje har merket, har ikke Ingerid vært særlig opptat av blogging i det siste.
Hun har for mye annet å henge fingrene i, sier hun. Ikke vet jeg hva, for fingerene ser rimelig intakte ut, men så vet man jo aldri, da.

Hver morgen, lenge før stå-opp-tid raser hun inn på badet, ut igjen, inn igjen, ut på kjøkkenet, opp i 2-etasje, inn på kjøkkenet, og ut i bilen. Siste etappen henger jeg med, for jeg har etterhvert blitt nysgjerrig på hva det egentlig er hun driver med hele dagen.

Egentlig gjør hun fint lite. Sitter i en stol og prater med masse mennesker.
Titter litt på datamaskinen, hopper opp og ned, løper avgårde, kommer tilbake, og snakker mer med masse mennesker. Da ligger jeg i kroken min og gløtter med et halvt øye, til det kommer noen morsomme inn døren. Det er de som er sinte for at det regner for mye, ikke vet hva jordfeil er, eller bare synes det er dårlig gjort at vaskemaskinen er opptatt.

Noen ganger skjønner jeg ikke bæret, det er det mamma kaller tyskere. De er visst ikke alltid særlig smarte, for de glemmer så fort. De glemmer alt mulig. For eksempel at mutter'n ikke kan snakke tysk. De husker det oftest når de ikke er sinte, men så etterpå, når de kommer tilbake og er sinte (spør meg ikke hvorfor!) så har de glemt det, og da raser de ivei med mange morsomme ord. Mamma bare ler, og da blir de enda sintere, tror jeg.

Trøndere er også rare dyr. Ihvertfall han ene. Han er nyrik sier de, så han har nok hørt sangen om kongen av campingplassen og tenkt at "det hadde nok vært kjekt". Men denslags tankegang biter visst ikke på ringrever (synes ringrever lyder skummelt, jeg!) så de bare ler av dem også.

Mens mamma drikker kaffe og snakker med svensken, passer jeg barna. Det henger visst en lapp der ute om at resepsjonshunden vil gå tur, så her er det full trafikk. Og jeg får ikke betalt engang! Åtte-ti-tolv turer om dagen tar på! Skulle gjerne fritert den dusten som hengte opp den lappen der, altså...

Innimellom er det riktig krise her også, her om dagen kom en tiger inn. Men jeg skremte den bort. Bjeffet alt jeg hadde og skrek til den forsvant. Mamma skjønte ikke hvor farlig det var, hun trodde det bare var et kosedyr. Godt jeg reddet dagen. Dette kunne jo endt i katastrofe...

Jahhmmm. Sånn går no dagan...


Growl fra Superstormer'n!