07 October 2007

Sunne boller

Jeg trodde en av fordelene med å være singel var at man får ha baksten i fred, men da hadde jeg visst glemt at jeg har venner.
Så i håp om at noen av dere begynner å bake selv, setter jeg igang en oppskriftsaksjon. (Så jeg også får noe, hehe!)


Her kommer et lite tips til sukker- og hvete-frie kanelboller:
* En dæsj melk og passe masse kokende vann, så det blir fingervarmt
* Litt sammalt hvete, gjær, bakepulver, en skje sukker (for gjærens skyld, blir borte i stekingen), splenda (så blir det søtt) en liten dæsj salt, hvetegluten, kardemomme og annet som er godt.
* Bland det tørre godt før det vispes inn i melkevannet.
* Spe på med siktet rugmel til det er passe tykt.
* Ha flytende margarin på bakebenk eller plate eller noe sånt, og på kjevle.
* Kjevle ut deigen til en flat pannekake (dog firkantet) og strø på splenda/kanel-blanding.
* Rull sammen og skjær opp.
* La heve en times tid på bakeplate (gjerne på 50 grader i ovnen med vannbad i langpannen under.
* Sett opp temperaturen - og vips: om noen minutter har du boller!