14 May 2008

Orkan er smart :-)

Jeg har ikke skrevet så mye om treningen av Orkan ennå, men det har stort sett dreid seg om miljøtrening, sosialisering og lek. Miljøtrening og sosialisering går bedre enn jeg hadde drømt om, han er den tryggeste valpen jeg har kjent noen gang. Lekingen går også fremover, men vi må jobbe med å ta med leke tilbake til meg, det er noen ganger litt for moro å ha den selv...

Jeg føler meg utrolig heldig som har fått en fantastisk morsom, trygg og ikke minst smart valp! Et eksempel fra i dag:

Første økt ute på plenen prøvde jeg å shape inn "løpe rundt flaske" med godbiter, det gikk litt så som så, og jeg trodde egentlig ikke han hadde skjønt noe annet enn at flasken var interessant.

Økt nr to tok jeg med meg kaninskinnet og valpen ut på plenen igjen, og tenkte å belønne all mulig frivillig adferd han kunne tilby (bortsett fra sitt, som han tilbyr litt for ofte, da det var det han egentlig lærte mest, ikke "være stille", en gang her for ikke så lenge siden. Resultatet er en valp som sitter OG er stille, men jeg er ikke helt sikker på hva han egentlig har lært akkurat der, altså).

Da vi kom ut hoppet han først frenetisk etter saueskinnet og hylte et par ganger, så spant han alt han orket rundt plenen, og fant ikke flasken han ville løpe rundt. Deretter løp han 10 meter til hagemøblene, spolte rundt bordbenet og tilbake til meg. Jeg lo så jeg nesten ikke klarte å belønne! Gutten har jaggu hjerne :-)