26 May 2008

Trening, bryllup og kastrering...

Treningen med Orkan har som nevnt stort sett bare bestått i leking, sosialisering og miljøtrening, og i går bestemte jeg meg for at det var på tide å lære ham å tilby adferd. Så i går kveld tok jeg frem leverposteien (da klarer han ikke sitte stille, så det er ingen fare for passivitet!) og satte meg til.

Første økt klikket jeg lyd, med tanke på å få et fint bjeff på "hva sier vovvoven?". Lyd fikk jeg, og nå er han enda mer pratsom enn før, prøver å kjefte seg til alt fra kiwi til leke. Ikke helt idèelt vel, men hvis jeg får stimuluskontroll på det etterhvert, skal han jo teoretisk sett forstå at det ikke er vits i å gjøre det uten kommando. Ikke for at denslags noen gang har fungert på Storm, men så er de jo ganske forskjellige, da. Lyd er ikke noe problem på Storm, for å si det sånn!

Neste pukt var "Du har noe på nesen" (skrape seg på snuten med en labb). Trengte litt hjelp av en bit med tape for å komme igang, men nå tilbyr han ihvertfall skraping, om enn noe upresis, likner kanskje vinking iblant ;-)

I tillegg har vi prøvd å søke opp et lokk med leverpostei som jeg slepte over plenen som et slags spor, hvilket fungerer utmerket. Han har bra nese! Problemet er vel helst at leverpostei har såpass høy kvalitet for ham at han står inne og skriker høylytt/kjefter for å få kommet ut og søke mens jeg legger "sporet". Vet ikke om det å vente med å åpne til han blir stille vil være nok til å få ham til å slutte med den kjeftingen, han er tross alt en pratsom liten kar!

Klikket litt ligg, og nå tilbyr han det så fort jeg blir passiv, eller sitter og spiser.

Til slutt har jeg klikket "target" på enden av et kosteskaft, og etter noen repetisjoner kunne han hoppe etter og berøre med snuten. Snart får jeg vel starte på skikkelig target til felt-trening, men jeg har mest lyst å prøve den metoden på Storm først, jeg må uansett jobbe aktivt med Storm og felt før kurset i sommer, så jeg har noe å jobbe med. Om en uke er jeg nesten ferdig med eksamen, så da blir det to uker med fokus på Storm og felt, og selvfølgelig flytting, ny jobb osv osv. Håper det blir plass til Orkan i tidsplanen min! Uff, det er mye å gjøre...


Alenetreningen går greit, jeg tror ikke han har laget noe særlig bråk. I dag dro jeg tidlig ned på laben for å pugge insekter og musekranier (arts-eksamen i morgen) og måtte være borte en del timer. Da jeg kom hjem hadde han revet ut innmaten av buret, stjålet litt klesvask etc, men ikke ødelagt noe. Tipper han stort sett har sovet, men siden jeg dro såpass tidlig var han ikke så trøtt ennå som han pleier å være når jeg reiser fra ham (har stort sett vært hjemme og holdt ham våken til ca kl 12 så han har vært veldig trøtt når jeg har dratt).


Sånn på menneskelig front kan nevnes at det var veldig hyggelig i bryllup til Ragnhild og Mads! Møtte masse gamle tombsinger, og både Sigurd og fikk nesten litt bryllupsfeber ;-) Ikke for at vi har det travelt på noen måte! Det var bare veldig hyggelig, og vi kunne godt tenke oss å gjøre omtrent det samme en gang... Hihi... Og som dere ser av bildet over, fikk Orkan leke med beagle-valpen Timmie (Silje fra Tomb sin).


Siste punkt på blogg-listen er at Storm endelig er blitt tante! Han hater virkelig kragen, men alle jeg har snakket med (bortsett fra enkelte i lundehundklubben, som helst har lyst å henge meg i gapestokk offentlig - fy søren for en sur og kranglete gjeng! det er jo min hund! Og hvorfor skal man avle på en overhormonell hannhund? Denslags går jo i arv??) mener det er et veldig godt valg for ham, og at han - som jeg tror selv - vil få et mye mer avslappet og trivelig liv, og kunne omgås folk og dyr med mye større glede... I alle fall - han labber rundt med krage og sier "livet er for kjipt, aha, det regner hele året". Blir nok deilig for ham å få av seg den kragen, ja!


Dett får være dett for denne gang, jeg må pugge litt fuglelyder før det braker løs i morgen tidlig.

Huttetu!