20 July 2008

Justine Davenport-kurs

Denne helgen har jeg og vovsene tilbragt i Son, på kurs med Justine Davenport.
Lørdag handlet om grunntrening og basic handling med bakkearbeid og one jump- øvelser. Orkan var flink, men ble sliten etter noen få timer, som ventet. Storm fungerte ikke særlig bra, jobbet ikke godt nok for mat, og var ikke helt med på å leke. Tross alt bedre på leking enn han har vært det meste av livet, men ikke bra nok til at jeg kunne bruke det aktivt som belønning.

Fremgang på lekefronten er jo uansett noe av det beste som kunne skjedd, og akkurat det jeg håpet på etter kastreringen! Må fortsette å jobbe med det utover høsten, ikke gi opp! Uansett - med to slitne hunder tilbragte jeg resten av dagen som observatør. Litt demotiverende å ikke kunne gå, men jeg vil ikke dra Storm gjennom en masse øvelser jeg ikke klarer å belønne ordentlig, da lærer han bare at trening er skikkelig kjipt...

Søndag har vært en innføring i Greg Derrett's handlingssystem, med dobbelboks som hovedgrunnlag. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å gå med mine hunder, men tok dem med likevel, og da den første kombinasjonen var veldig enkel, prøvde jeg med Storm. Og som han gikk! Han fungerte rett og slett flott hele dagen! Jeg er så himmelfallen og glad og fornøyd, det har rett og slett vært en dagslang fryd å gå agility! Vi gikk nesten alle kombinasjonene, og med veldig korte økter og enkelt nivå, holdt gutten min tempo oppe hele dagen. Vi fikk til og med skryt fra flere hold for fine linjer etc :-D
Kjempemotiverende!

Jeg forstår ikke helt hva som var forskjellen for Storm på lørdag og søndag, tross alt regnet det mer på søndag, og jeg belønte kun med mat, hvilket han jo teoretisk skal bli rolig av, men han jobbet som en liten helt! Dette må rett og slett bare bli bra fremover, når han får mer muskler og kondisjon.
Jippi!

Til slutt må jeg også si at kurset har vært veldig bra, både sosialt og "faglig" sett!