19 September 2008

Høst, trening og stress...

Orkan
Som nevnt synes jeg det går litt langsomt fremover med Orkan og belønnings-utviklingen. Det jeg har gjort hittil har fungert, og fungerer, han blir bedre og bedre - men jeg skulle virkelig ønske det gikk litt fortere fremover! Nevnte det for Lene da vi var på vei hjem fra Oslo i dag, og selv om hun ikke tenker så annerledes enn jeg, er det nyttig å få noen innspill. Jeg må ta tak i det å kunne ta hånda ned i lomma og hente en godbit uten at han slipper leken, for eksempel. Og jeg må vurdere om jeg skal begynne å gi det konsekvenser (som timeout i buret) hvis han ignorerer leken.
En annen tanke jeg har hatt, er å kanskje gjøre det mindre fair for ham å slippe leken, at han kanskje blir mer gira på den på den måten. Altså, å ikke alltid gi ham godbit når han slipper. Av en eller annen grunn ser det ut til å gjøre ham mer gira på selve leken, i stedet for å leke for å belønnes med godbit. Samtidig er det jo et viktig verktøy å bygge verdi på leken (jfr Premack) ved at han oppnår noe annet bra (godbit) for å leke.
Selv om Lene forsåvidt bare sier det jeg selv har tenkt, er det ganske sårt når andre pirker på treningen min, merker jeg... Rart at det er så mye enklere å være selvkritisk enn å få kritikk! Jeg nekter å tro at Orkan ikke er egnet type til å nå langt, og jeg vil jo virkelig gjøre ting riktig, så jeg er glad jeg har venner som har guts til å komme med innspill. Det er jo tross alt sånt man lærer av...

Storm
I dag har vi vært på Storms tredje ordinære behandling for ryggen. Han er utrolig mye bedre! Vi merker det i hverdagen, at han er veldig glad og pigg, samtidig som Laxmi også gir gode tilbakemeldinger. Han har fått tillatelse til å gå litt lengre turer nå, så lenge han varmes forsiktig og gradvis opp. Det blir deilig å få ta ham med på skogsturene igjen!

Skole
Studiene tar vel knekken på oss en dag :-p
Jeg har ihvertfall alt for mye å gjøre, og min kjære har påpekt at det er på tide at jeg har noen hjemmekvelder igjen snart. Det har blitt litt vel mye hundetrening og kollokviering i det siste, kanskje! Ironisk nok skal jeg til Karine i kveld og løse oppgaver og trene litt hund. Får ta lørdagen hjemme da ;-)