04 November 2008

Foredrag om ernæring og vannbehov hos hund

I dag var vi på foredrag, og det var faktisk litt å lære. Det jeg sitter igjen med er at det er overraskende liten forskjell på billig og dyrt fòr, og at det er viktig at hunden får vann under, og innen 5 minutter etter aktivitet (deretter reduseres lysten til å drikke, men ikke behovet for vann).

Før i dag gikk jeg en tur med Elisabeth&Luke, mine hunder og det nye kartet mitt. Fant noen fine stier. Det er jo utrolig fin turskog oppi her egentlig! Vi er så heldige med bosted! Må skjerpe meg og gå tur i skogen oftere!

Etterpå trente vi litt agility. Luke fikk prøve å gå flere hinder etter hverandre (svak sving for å gjøre det enklest mulig). Hjemmeleksen hans er fot/sirkelarbeid og sitt&bli i riktig posisjon, for at det skal bli enklere å starte ham. Han er flink! Moro å få lære dem litt.

Storm var veldig flink. Vi kjørte noen slalåminnganger (kun 4 pinner pga ryggen, ingen grunn til bekymring om at han blir overtrent altså!) og å skille mellom threadle og å skulle gå ut og hente hinder 2 fra baksiden. Gjorde dette i både 180 og 270 sving, og det er tydelig at Storm har lært å lese min bevegelse mot/fra ham mye mer enn hvor BXBL (blind cross body line, jfr Greg Derrett) er. Han leser både vegringslinje og threadle ganske dårlig. Det er moro å jobbe med det, for jeg kan nesten se hva han tenker, og hvordan han lærer. Dette er jo grunntrening han burde hatt for lenge siden, men bedre sent enn aldri! Det skal bli fint å slippe å være med ham ut i svingene, alltid... Avstand er gull!

Orkan fikk igrunn ikke trent i dag. Jeg har tenkt å ta inn godbiter i enkelte settinger igjen, men å skille veldig tydelig mellom godbit eller lek, først og fremst ved at en økt enten består av lek eller godbit. Dvs at det aldri vil være sjanse for å få godbit hvis leken kommer frem. Første økt var fin, han lærte fort å løpe på planke. De neste fem forsøkene endte med at han måtte gå rett inn igjen, fordi han bare ignorerte meg, leken og det meste annet, for å snuse etter eventuelle godbiter på bakken. Jeg håper han lærer at konsekvensen av å holde på med andre ting enn meg er at han ikke får lov til å være ute og trene, men det er litt tålmodighetsprøve dette her! I morgen skal jeg ihvertfall ikke bruke noen godbiter! Det har jo gått ganske fint i det siste, så jeg håper at det var godbitenes skyld at han ikke fungerte i dag. Det har jo ingen hast med planken, jeg har massevis av andre ting jeg burde brukt tid på... (sirkelarbeid, fot på begge sider, sitt&bli, selvbeherskelse rundt belønning utendørs osv osv)

Forresten har jeg og Orkan begynt å trene litt slalåm mellom bena inne. Det er moro! Skal få filmet prosessen og lagt ut etterhvert :-)