25 May 2009

Løpende felt

I går kveld tok jeg en tur til Son igjen. Vi var i bryllup på lørdag, og jeg sov mer eller mindre hele søndagen, så noe særlig annen hundetrening har det ikke blitt, men... Orkans prestasjoner på bommen er ganske varierende. Når jeg først får skikkelig hopping får jeg gjerne 8 på rad! Da blir han ekstremt frustrert, og jeg blir tilsvarende nervøs. Dermed slipper jeg gjerne igjennom en halvdårlig en bare for å få belønt noe som er bedre en store hopp, men jeg tror egentlig han ville forstått kriteriet bedre om jeg var kategorisk. Supervanskelig...
Thomas foreslo å prøve å unngå at jeg må sperre for skålen når vi får et "oi", men i stedet løfte den, for å se om det gjør Orkanen mindre frustrert. Jeg tror ikke jeg er kjapp nok til å løfte, men burde uansett snart gå over på å kaste leke. Han vet jo hvor han skal, og siden jeg ikke har god nok kontroll på om han tar godbiten eller ikke hvis jeg ikke står der fremme, er det vanskelig å legge på variasjon i min posisjon etc. Jeg vil ha 100% et par økter hvor jeg setter ham igjen så han må ta mer eller mindre hele bommen, før jeg begynner å røre på meg. Sånn som det ser ut nå, er det ille nok å treffe uten at jeg gjør noen krumspring.
Løpende felt er søren meg vanskelig! Men skal man satse, er vel ikke stopp-felt veien å gå... Enten taper man tid, eller så får man usikre felt. Tror jeg...