13 June 2009

Løpende felt!

I kveld har jeg og Orkan trent en økt 2x2, hvilket gikk ganske bra. Han funker veldig fint så lenge jeg beveger meg med ham, da tolker han pinnene som to hinderstøtter og setter handlingsprinsippene i sving. Når jeg står i ro er det derimot litt tregere prosesser i hjernen hans, hvilket ikke er så rart egentlig. Ergo skal jeg legge opp treningen med mest shaping på hans initiativ, og heller legge på bevegelse som forstyrrelse etterpå, når han har forstått prinsippene.

Vi trente også en økt med løpende felt. Det gikk aldeles strålende! Jeg ga ham mye ulike forstyrrelser, som stor avstand, løping med ham, jogging et stykke foran ham, byttet plass på plankene sånn at "midtdelen" og nedgangen varierte i lengde og vinkel osv osv. Når den korteste planken (som er ca 2,5 m) fungerer som nedgang og jeg har seks bildekk under, blir vinkelen mer som møne enn som bom. Deilig å se at han takler litt overtrening.

Løpende felt er en ordentlig vanskelig måte å løse felt-gåten, og det vil nok alltid være ferskvare slik at jeg må legge jobb i å vedlikeholde prestasjonen, opprettholde kriterier som sklir litt ut osv, så det er ikke akkurat den minst tidkrevende metoden. Men DAMN så bra det blir når det først blir bra! I morgen skal jeg prøve å få filmet treningen. Det er på tide å legge ut litt bevis for fremgangen! Riktignok vet jeg ikke om mac'en har lyst å samarbeide med videofilene mine :-( Men - den tid, den sorg... Nå er det kvelden, jeg må lade batteriene før en lang, slitsom oppgave-skrive-dag igjen i morgen...