09 July 2009

Røyk er noe dritt...

Er et buss-skur ute eller inne? Inne nok for meg, ihvertfall. Men kanskje ikke for røykerne. Det skjer nemlig litt for ofte at jeg sitter og venter på bussen, og må reise meg og gå ut i regnet, fordi noen som mener røykeloven ikke gjelder i hus uten dør forpester luften rundt meg.

Kjære røyker - når jeg ikke vil være i nærheten av deg er det ikke ren forakt. Jeg er allergisk. Du skulle sett meg da jeg var sammen med eksen min. Han røyker nemlig som en liten skorsten. Jeg så ut som jeg var inne i fjerde året på heroin. Huden under øynene sprekker opp, og overleppa blir et eneste stort sår. For ikke å snakke om hvordan luftveiene har det... Så jeg holder meg helst unna sigaretter.

Jeg lurer på om det at enkelte røykere er overraskende lite flinke til å ta hensyn til andre kan være relatert til at de ikke tar hensyn til seg selv? De blir vel ganske vant med å rettferdiggjøre det de gjør mot sin egen kropp, så da plager det dem kanskje mindre hva de gjør mot andre... Jeg mener - de forteller vel seg selv at det ikke er så farlig for dem, så da kan det vel ikke være så farlig for oss andre heller? Ren hypotese, men jeg klarer ikke å slutte å la meg overraske over de valgene enkelte røykere tar.

Takk Gud for røkeloven. Den har gjort livet enklere for en allergiker! Bare synd de glemte å nevne at man heller ikke bør røyke rett utenfor døren...