14 July 2009

Status i forhold til debut...

Som nevnt dropper jeg tanken på å debutere på Bjerke. Påmeldingsfristen er i dag, og vi har en del ting som må fikses på før vi er klare for konkurranse. En måned føles for kort… Har et lite håp om å være klar til stevnet i Drøbak første helgen i September i stedet. Men også det er ganske kort tid til! Litt skremmende, samtidig som det kribler vilt i magen. Jeg har et rimelig understimulert konkurransedyr et sted inni meg, som ikke har konkurrert på snart to år!

Handling: Har gått mye bedre i det siste. Det virker som en del av de tingene jeg trodde jeg kom til å måtte bruke tid på å lære Orkan har falt på plass av seg selv, etter hvert som vi blir mer trygge på hva vi kan forvente av hverandre, og han har fått litt økt hindersikkerhet. Eksempelvis er det ikke lenger et alternativ å snu og komme ut igjen av en tunell, har man først gått inn finnes det kun én vei ut. Trenger litt jobbing på hinderfokus og lateral avstand i lead outs, men det skal være greit gjort på en økt med godbiter og one jump. I tillegg må vi kjøre noen hele baner på 20 hindre eller mer, for å sjekke at ikke det er noen uventede problemer jeg ikke har lagt merke til.

Felthindre: Bord har jeg ikke engang begynt å tenke på. Men jeg tror igrunn vi bør klare å ta det på sparket hvis det skulle dukke opp før jeg venter meg. Bommen kommer seg, så lenge det går rett frem, treffer han samme hva jeg gjør. Mangler jobbing på svingene, og jeg vet ikke hvor mye jobb det egentlig kommer til å bli. Mønet tror jeg skal gå greit, har kjørt en økt på det, og han ser ut til å overføre kriteriene bra bommen fint. Vippa er i forarbeids-fasen. Har begynt å få ham til å dekke på et stort plastlokk (det er plass til hele ham på lokket). Deretter skal vi dekke i enden av en planke, løpe frem til enden av planken og dekke uavhengig av min posisjon, og så skal vi ta det over til selve vippa. Det bør gå greit (tror det er en god plan, men setter pris på forslag!) men krever jo en del jobb for å få det bra.

Slalåmen har gått fort fremover fra jeg satte på det andre pinneparet. Tipper at jeg har slalåm på fire pinner i løpet av en uke eller to, og derfra er det vel piece of cake, kjenner jeg Orkan rett ☺
Leking: Orkan leker bra for tiden. Det hender fortsatt at pissregn eller godbiter på bakken stikker kjepper i hjulene, men det føles mer og mer som noe vi kan takle. Det er en utrolig forskjell fra hvordan han var for et halvt år siden!

Vel – det eneste som gjenstår er trening, men akkurat det stemte vel for et år siden også!