26 August 2009

Forberedelser til konkurranse

Slitne
De siste dagene har Orkan fått vile så mye som mulig. Han har virkelig vært helt satt ut etter uken i Sverige (jeg også, alt for lite soving) så vi har stort sett sovet eller ligget på sofaen siden søndag.

Slalåm?
Innimellom sovingen har vi prøvd å proofe litt slalåm. Det går helt ok, men vi er egentlig ikke klare for lørdagen. Torsdag og fredag vil jeg helst gi ham helt fri (nesten putte ham i et bur og la ham akkumulere litt overskuddsenergi) men det blir vel en og annen økt muligens...

Forsterker uønsket adferd!
En ting jeg har tenkt litt på er hvordan jeg skal få til gode startrutiner og holde ham fresh mens vi venter på tur. For å unngå at han blir treg og "lav" har han alltid blitt trent i korte økter og med høy forsterkningsfrekvens. Ingen tid til å kjede seg, og det skal lønne seg å jobbe med meg, fremfor å lete etter mat andre steder. Men - i kø før startstreken har jeg ikke de samme mulighetene, så jeg må få inn noen rutiner for å holde ham fresh nok.
Dette handler jo også om å bli vant til situasjonen, en treningssak, men litt kan jeg gjøre i tillegg. Han har fått nytt bånd med kaninskinn på, som er fint å kampe med, vi har jobbet med å dille og dulle med fingrene, og siste nytt er å gire seg opp når jeg krummer fingrene og holder dem stille foran ham. Det har vært en del av kamplek med hendene, men jeg fant fort ut at bare det å holde dem sånn kan fungere som fokuspunkt og oppgiring uten at det gjør ham sliten og svett, altså trekke ut kampen litt. Så stressreaksjoner på hendene mine i den stillingen blir belønnet med godbit.
Det som føles sprøtt å belønne lyd, stress og angrep på fingrene mine, men hey - hva gjør man vel ikke for agility? La oss ikke nevne hvor mye tid jeg har brukt på å bli kvitt for eksempel uønsket lyd :-p