30 August 2009

Fredrikstad 2009 - dag 2

Først var det tid for hopp, dommer i dag var Magne Alden. Borte var vanndammene, og vips! Jeg hadde plutselig en veldig pigg og rask schipperke, som følger linjene sine slik han pleier på trening. Deilig følelse! Dette var virkelig et tilfelle av Greg’s berømte ”great dog, shame about the handler”. Orkan var klar for dette løpet, og kunne gjort det nydelig.
Men jeg var ute av posisjon på flere steder... Først kom jeg for langt frem og litt i veien mot slalåmen, og bremset opp for å gi ham plass. Flink hund – han bremset og svingte som den decelen egentlig signaliserte: vegring på slalåmen. Deretter rakk jeg ikke byttet mitt til tunnelen, og ble stående igjen for å redde ham inn. Som følge av det var jeg IGJEN ute av posisjon i neste bytte. Jaja… Orkan jobbet bra, strakte ut og løp, så jeg er egentlig mye mer fornøyd med dette løpet enn med de løpene vi gjorde i går, selv om dette ble en disk.
Her er løpet på film:


Agilitybanen var rett og slett for vanskelig for oss. Den var vi ikke klar for. Jeg valgte å være tro mot systemet (det er jo hele poenget med å følge et handlingssystem, ikke sant?), men det innebar fem bakbytter, et fremforbytte og en threadle. Wow… Det fristet litt å flicke ham etter slalåm og bom, men et løp i klasse 1 er søren ikke verdt å være inkonsekvent for! Da får jeg heller innse at vi faktisk ikke var klare for den banen. Flere av situasjonene kunne vært løst med avanserte serpentiner (jeg ser for meg Fanny velge de løsningene med Shejpa…) men jeg kan faktisk ikke sende og serpe bom og slalåm ennå. Så langt har vi rett og slett ikke kommet ennå ;-p
Så jeg gikk halve banen, løp ut og belønte, i stedet for å pushe ham gjennom mer han ikke var klar for. Og det at han ikke driver godt nok på linjen sin i bakbytter skal virkelig høyt på prioriteringslisten fremover!