21 September 2009

Går verden baklengs?

http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=2725
Jeg er så usannsynlig lite imponert over NKK!

Det er ille nok at FCI ikke lar blandingshunder konkurrere på VM. Gi meg EN god grunn? Blandingshunder er etter min mening hunder på lik linje med renrasede, med akkurat samme verdi, samme evner, og burde ha samme rettigheter? Hvorfor skal en hund være mindre verdt dersom ikke alle dens forfedre er kontrollert og nedskrevet? Altså - det er ille nok at FCI utelukker alt annet enn hundeverdens aristokrater.

Enda verre er det at NKK nå går ut og sier at blandingshunder ikke lenger skal få konkurrere på det norske agilitymesterskapet! Forkastelig, spør du meg. Jeg håper virkelig dette vedtaket omgjøres, når det skal behandles senere denne måneden.

Hundeutstillinger er på mange måter (misforstå meg rett!) en syk, syk "sport", og dessverre finnes det en del "utstillingsmennesker" med syke, syke syn på ting... Det er synd at det er disse som har makten over agilitysporten også. Jeg hadde virkelig håpet at FCI etter hvert ville godta blandingshunder i agility, men det ser visst ut til at verden går i feil retning...?
P.S. Jeg kan vel like gjerne beklage dette innlegget med en gang, noen blir vel sure over at jeg misliker skjønnhetshysteriet...