20 September 2009

Stevne i Askim (og VM live)

Selv om helgen først og fremst handler om VM, var vi på stevne i Askim i går. De siste dagene har Orkan ikke helt vært i form... Jeg vet ikke hva det er (skulle gjerne visst det!), men han mangler liksom trøkk og entusiasme. Mens vi varmet opp ville han ikke helt være med på notene, han dempet meg hvis jeg bøllet med ham (hvilket han vanligvis tenner på) osv osv. Når han mangler sin egen porsjon med trøkk går han ikke lenger selvstendig på linjene, kan misse slalåminnganger osv, så han var en ganske slitsom hund å handle i går... Farten var heller ikke på plass, og når banene i tillegg var relativt vanskelige (i flere klasser var det én eller ingen som kom igjennom) så... Ja...

Det ble en femteplass i hopp, med vegring på et hinder jeg virkelig mener han burde tatt på egenhånd... Vi hadde klart oss gjennom alt det jeg syntes var vanskelig (som threadle av slalåmen, som de landet rett på, etter et hopp), men de fire siste hindrene sto i en slaaak bue, og et av dem valgte han å ikke ta. Vegring... Frustrerende, for hadde han vært i humør (eller hva jeg skal kalle det) hadde det der aldri vært et problem.

Agilityløpet disket vi på at jeg tok ham tilbake på vippa, da han falt av feltet sideveis. Han har ikke gått på vipper som smeller i bakken og så spretter opp igjen, så han var nok ikke forberedt på å holde balansen da den spratt... Riktignok så jeg (som sto rett over ham) at han hadde labben på vippa hele veien, så han skulle vel egentlig ikke blitt disket på det, men det spiller ingen rolle, hadde han falt helt av hadde jeg uansett lagt ham på igjen for å gjennomføre kriteriet, så det hadde uansett vært verdt en disk.

I åpen hopp valgte jeg å diske ham på å løpe ut og belønne etter slalåmen, rett og slett fordi han gjorde det bra. Når det meste annet var halvdårlig fra hans side, ville jeg gjerne få belønt når det kom noe bra...

Jeg er ganske frustrert over å ikke vite hva som gjør at han er sånn... Jeg har gått gjennom alt fra om han kan være sliten etter mye trening de siste månedene, men de siste to ukene har han hatt mer eller mindre fri, så det gir ikke mening. Det kan være kostholdet, mye godbiter gir en skjev sammensetning og han har tidligere vist seg å fungere best på ren råforing, så sånt må tas med i beregningen. Det kan være noe med treningen min i det siste, men jeg kan ikke helt se hva det skulle være... Siste mulighet jeg har kommet på er at jeg fant et kutt i den ene poten hans i går. Det er riktignok i den øverste tredeputen på frambeinet, så den kommer ikke bort bakken, men teoretisk sett kan noe sånt legge en demper på humøret hans...

Det er aldeles ikke gøy når hunden ser ut til å synes at det vi driver med er litt kjedelig... Jeg får nesten lyst å gi opp hele agilityprosjektet... Kunne igrunn hatt bruk for litt coaching fra noen med tro på oss...

Jeg får vel utarbeide en plan fremover, så jeg kan se hva som virker. Først og fremst melder jeg ikke på konkurranser før jeg har ham tilbake i humør. Selv om dette bare har vart noen dager, vil jeg vite hva det er/var før jeg pusher mer. I tillegg skal han på ren diett igjen, hvilket innebærer at vi kun kan bruke lek på trening. Det skal bli en spennende utfordring, siden banen på antrozoologisenteret stadig er full av godbiter. Ganske irriterende at han jevnlig blir belønt for å snuse i gresset! Veldig vanskelig å hindre at det skjer... Kan det være så usannsynlig vanskelig å ikke strø mat rundt seg? Tydeligvis...
Vinteren skal vi bruke til fysisk trening, kanskje en ekstra dæsj overskudd kan gi ham det lille, fantastiske ekstra?