06 January 2010

Bra trening!

I kveld skulle jeg og Orkan på vår første trening med Moss hundeklubb. Trodde jeg. Da jeg kom frem (etter tre kvarters kjøring) til ridehallen på Jeløya var jeg den eneste som var der. Lure meg hadde ikke fått med meg at det ikke var noe før neste uke... Blæh! Etter litt konferering med Line bestemte jeg meg for å trene på egenhånd - så jeg slepte inn en halv slalåm og fire hopphindre. Det ble en god, effektiv halvtime!

Orkan hadde utrolige mengder driv! Det overrasker meg fortsatt, men når sant skal sies har han vært sånn på de siste par treningene før jul også, så det er kanskje noe som varer? Kan se ut til at det har hjulpet å kaste mer ball, sammen med diverse andre tiltak. Bieffekten blir jo at jeg får større svinger, og han har totalt mistet grepet om innersirkler i sirkelarbeidet, fant jeg ut i dag - men jeg vil heller ha trøkk og driv og entusiasme med dårlig presisjon enn en treg Bani... Såvidt jeg kjenner Orkan vil effektiviteten på linjene jevne seg ut etter hvert som vi forstår hverandre bedre og bedre i handlingen uansett. Tross alt vil han mye heller ha mat enn leke, så han driver brukbart bra inn til meg i alle tilfelle. Og innersirklene (og litt decel også tror jeg) må vi rett og slett jobbe med!

Kjempegøy å trene med ham når han går så fort og så bra! Nå har jeg ikke film av det - men han føltes virkelig veldig, veldig rask. Håper, håper, håper (og skal gjøre det jeg kan for) at det holder seg!

Vi jobbet (som vanlig, får jeg nesten si) med slalåm. Gjorde diverse ulike kombinasjoner, som alle endte i en slalåm og påfølgende belønning. Tror han gjorde to feil totalt, av sikkert 20 repetisjoner i løpet av hele treningen. Supert! Masse god belønningshistorikk å putte i banken. Jeg er veldig spent på slalåmen på Flatebystevnet. Det raser nærmere...

Trenger forresten tips ang. Flateby: bør jeg springe ut og belønne etter slalåmen, eller bør jeg kjøre på videre hvis han setter den? Hvis jeg har en vegring allerede er svaret enkelt - da griper jeg enhver sjanse til å belønne. Men jeg er litt usikker på om han i det hele tatt ser sammenhengen når man må ut av ringen før man kan belønne, og det føles litt teit å kaste bort et bra løp på den måten?