28 January 2010

Evaluering av januar-måleneOverordnet mål: finne igjen godfølelsen og gå behagelige (fortrinnsvis feilfrie) løp i Flateby.
Plan:
· Jobbe med slalåm i korte kombinasjoner, belønne hver eneste.
· Ikke glemme feltene.
· Masse skiturer.
· Ren diett.
· Løfte labb-triks.
· Sirkelarbeid.
Slalåmen jobbet jeg med som planlagt. Satte opp mange forskjellige varianter med fire-fem hindre frem til slalåm, og belønte deretter. Vil vel si vi hadde litt fremgang, for han tok den ene slalåminngangen på stevnet i Flateby, og den andre (som han ikke tok) handlet jeg litt slurvete, så det kan ha vært min feil. Skal fortsette med samme type trening, men legge til at hvis han feiler får han ikke samme situasjonen på neste forsøk rett på (sånn som man retter opp i konkurranse). Det blir litt for billig å gjøre feil når han dermed vet hvor slalåmen står. Vi skal litt tilbake, eller til et annet punkt, og gjøre et nytt forsøk derfra i stedet.
Felt: det ble ikke veldig mye felt-trening, men jeg jobbet litt med vippa på trening, holdt et øye med bommen, og pirket litt på bom-planke hjemme i stuen.
Skiturer: det ble mange! Og han får stadig bedre muskelmasse!
Ren diett: nei, her slurvet jeg. Det er så tungvint å fore bare én hund med vom og hundemat. Han skal ha så lite at det lett råtner for meg i kjøleskapet, eller jeg glemmer å tine opp osv… Æsj. Teite Ingerid!
Triks (målet var å løfte en labb av gangen): har det blitt for lite av. Jeg har jobbet litt videre med triks vi kunne fra før, og satt i gang et sprett-triks (video kommer, vent i spenning!), men dette med å løfte labber har vi ikke begynt på. Dels har vi hatt mye å gjøre, dels synes jeg det er litt slitsomt å shape sånt med Orkan, for han blir så lett over-stresset og går rett i taket. Skriker meg opp i ansiktet osv. Slitsomme saker…
Sirkelarbeid: jepp, vi har faktisk jobbet litt med det! Jeg merker tydelig at han har blitt dårligere på innersirkler siden jeg har jobbet masse med å dra frem på rette linjer i løpet av høsten, men det er en smal sak å fikse sånt med en hund som er så opptatt av mat (som jo ikke kastes).
Ellers: farten er herlig om dagen! Samme hvilken trening vi har vært på, har han fortsatt å overraske meg med bra fart og selvstendighet. Det lille vi fikk gått i Flateby viste det samme – han har fått turbotroll-tendenser. Jeg gleder meg til første feilfrie løp, så vi kan få noen offisielle tider å vise til. Det lille uoffisielle jeg har er på over 4 meter per sekund :-D
Han leker også veldig bra for tiden. På mandagens ridehustrening klarte jeg å holde meg til kun lek (belønte altså ikke leken med godbiter i det hele tatt!) hele treningen, og vi beholdt fokus hele veien :-D Det kan nok være en sammenheng mellom det og farten!

Til slutt, det overordnede målet: å gå gode løp i Flateby. Vel – vi disket begge. Jeg var utrolig frustrert over å ikke få gått hele løpene (men prioriterer å belønne slalåm), nå som handling, selvstendighet, fokus og fart fungerer så fint. Men ja, tja… Jeg er egentlig ganske fornøyd. Tross alt er det viktigste at han er fokusert, enkel å varme (og gire) opp, har fart, og trives i miljøet. Så mjaaaa, jeg vil si at målet om godfølelsen ikke er helt nådd, men jeg tror i det minste vi er litt nærmere!