12 January 2010

Første innetrening med Drøbak

I går begynte innetreningene med Drøbak hundeklubb. Siden vi var i nytt ridehus og første trening ble lagt opp med hel bane, fikk jeg og Orkan en flott sjanse til litt konkurransemessig testig av slalåmen. Gard filmet treningen, så det dukker nok opp i DHK-bloggen etter hvert, skal prøve å få linket til det.

Akkurat slalåmen gikk ikke så bra, han så i bakken, og løp rett forbi slalåmen. Han ser virkelig ut som han ikke har verdi for slalåm i det hele tatt! En utrolig kontrast fra når han er sikker på at det er trening vi driver med. Jeg tok ham tilbake noen hinder, kjørte på igjen. Han satte den lett, og fortjente en stor pølsebit. Senere fikk vi gått en runde til på banen, og da satte han den på første forsøk, med fin iver og fokus... Skulle gjerne visst hva jeg skal gjøre med det der!

Ellers skal Orkan få en porsjon skryt fra meg. Fortsatt den herlige farten fra onsdagens trening, og han var utrolig enkel å varme opp! Spratt og skrek og lekte og var generelt veldig "på". Andre runde, da han var klar over hvor slalåmen befant seg og at han kunne risikere å bli belønt, gikk veldig bra. En dum vegring på en tunnel (han har litt vanskelig for å gå inn i tunnelen når jeg er på utsiden, altså sånn at tunnelen flicker ham bort fra meg, så det får vi trene på), men ellers feilfritt og som sagt - med veldig bra fart! Det varmer veldig mye når folk sier at de er imponert over farten hans :-D
Nettopp farten har jo hele tiden vært det jeg har tvilt mest på, og hatt litt mareritt om å ikke få til. Har vel fortsatt mareritt om at den skal bli borte igjen, men nå er den der, i det minste ;-)

Tror jeg skal ta en tur til Jeløy selv om det er veldig langt og trene litt i morgen også. Vi trenger den treningen vi kan få før Flateby. Jeg har så intenst lite lyst på et stevne til med slalåmvegriger i alle løp...