25 January 2010

Siste ridehustrening i januar

Jeg var flink pike i dag! Tør jeg påstå :-p
Jeg tok nemlig, som planlagt, med meg en morsom leke (kaninskinn surret rundt en pipedings, i en lang snor) - og brukte den. Jeg brukte faktisk ikke en eneste godbit (bortsett fra da Karine skulle teste litt med Orkan, hun fikk godbiter med seg, men det er jo ikke direkte bruk, vel?). I tillegg lekte vi med den grønne pipeballen vi fikk til jul av Catrine :-)

Bani var et lite turbotroll (bortsett fra da Karine prøvde, merkelige saker!). Han driver på så fint om dagen! I den første kombinasjonen jobbet vi litt med løpende felt, ekkelt framforbytte opp på bommen, litt vippe, belønte pølsa osv. I tillegg fikk vi testet hinderdiskriminering bom/tunnel, og Orkan velger såklart bommen i alle tilfeller der det er mulig å misforstå... Søte Bani! Der har man straffen for å ha gjennomarbeidede felt - enorm verdi for felthindrene :-p

I den andre kombinasjonen lå det en rett tunnel, så vi tok muligheten til å jobbe med sving (verbal kommando) vs. rett frem (stillhet fra meg) ut av tunnelen. Dette har vi faktisk ikke jobbet med på et år nå, og det synes at vi har litt å vinne i forhold til bedre svinger og mer sprut. I tillegg kjørte vi noen lange, enkle linjer.

Viktigst av alt: vi koste oss, både jeg og Orkan. Kanskje litt fordi slalåmen ikke var med på treningen i det hele tatt i dag, kanskje litt fordi vi ikke har noen stevner planlagt på en stund. Gøy å trene på ting som ikke er så viktig, eller som vi i det minste ikke sliter så veldig med... Og så var det mye trivelige folk i tillegg :-)