18 February 2010

Assosiasjonens makt...

Ja, da er det bevist igjen. Hunder lærer akkurat det som passer dem best. Orkan, altså.

En helt vanlig tirsdagskveld. Jeg sitter på do, og Storm kommer for å hilse på. Nå har det seg slik at hjemme hos oss får ikke hundene lov til å komme inn på badet når man er på do, så jeg sier "nei", og Storm tar hintet og går. Jeg lærte han betydningen av "nei" på hyggelige måter, så for ham betyr det rett og slett at det ikke er vits i å bruke energi på å prøve. Godbiten (eller hva det nå er han vil ha) forsvinner hvis han prøver å ta den når noen har sagt nei.

Så det komiske: Orkan hører "nei" og kommer løpende! For den lille, gule tjuvradden betyr visst "nei" noe mer i retning av "nå er det mat innenfor hunders rekkevidde, dette bør jeg ikke gå glipp av!".


Orkan har visst overgått meg. Igjen.
Det er ingen selvtillits-boost å skaffe seg en hund som tenker selv, skal jeg si dere!