14 March 2010

Har man ikke snacks, så lager man!

Man tager noe sjokolade. Helst mørk, spør du meg. Denne var 86% kakao (av typen Orkan helst skal holde seg unna, altså)... Sjokolade smeltes best i vannbad (ikke vann på sjokoladen, men på utsiden av gryten, glassbollen etc!). Google hvis du er i tvil. Min variant er stor gryte med vann, liten gryte med sjokolade.
Så tager man hva annet man måtte ha i skapet, og hakker det i biter. I mitt tilfelle en dæsj med grovt rårørsukker, og en større dæsj med mandler. Vurderte også havregryn, men det får bli en annen gang. Beste stalltips er at hovedparten bør være en eller annen nøtt. Da blir resultatet sprøtt og godt!

Hakkes.


Blandes.


Spres på bakepapir og får størkne. Helst i fryseren, hvis ikke tar det ulidelig lang tid.

Knekkes i passe små (store) biter, og gomles før noen andre rekker å oppdage at det er godis på gang! Gjerne til god underholdning, som for eksempel agilityfinalene på Crufts (begynner om åtte minutter): www.dfscrufts.tv


God fornøyelse!