01 March 2010

Orkan er hjemme!

Litte lutte er endelig hjemme igjen! Han er ikke helt i form enda, litt pjusk. Og han trenger sårt en dusj etter et par dager med oppakst og diaré. Men han var veldig glad for å se meg, selv om de hadde tatt godt vare på ham. Nå sitter han på fanget mitt, for det er visst der det er best å være. Barbert mage, plaster (og helst skjerm) for at han ikke skal slikke i stykker såret etter venekanylen, men ellers i helt ok form.

Så hva var det egentlig som feilet ham?
Bukspyttkjertel var nok et blindspor. Da det ble tatt nye blodprøver var verdiene normalisert, så avviket på de første prøvene skyldtes nok heller resten av tilstanden hans.
En svært kraftig mage-tarm-infeksjon er en mulighet. Han kan også ha spist noe han ikke tålte. Men kjenner jeg Bani rett tåler han det aller meste, han har spist veldig mye rart opp gjennom, og aldri blitt dårlig av det (med unntak av mørk sjokolade... kremt...).
Det som dessverre er sannsynlig er at han har tendenser til magesår. I går kveld fikk jeg heldigvis beskjed om at faren hans har hatt liknende problemer (men mye mildere enn det Orkan har hatt) som ved gastroskopi (kamera ned i magen) ble diagnostisert til mildt magesår et stykke inn i tarmen, og behandlet med pennicillin og syredempende. Heldigvis har jeg en god oppdretter som fortalte meg alle detaljer, og det ga jeg videre til veterinæren. Veldig godt at jeg fikk vite om det... Et godt spor for veterinærene å jobbe etter.

Han blir nå behandlet med pennicillin, kvalmestillende og syredempende. Alle disse ville man gitt både ved infeksjon og ved magesår. Så uansett hva det var (og kanskje fortsatt er), blir han tatt vare på etter alle kunstens regler. Så får vi håpe det ikke kommer tilbake, så vi slipper å finne ut hva det var. Men jeg kjenner at jeg tviler litt. Han har jo hatt noen mystiske oppkast-episoder tidligere også :-/

Hva nå?
Fremtiden ser ikke så verst ut. Jeg har fått med 2 kg spesiafor til den nette (!!!) sum av 250 kr! Det er 125 kr/kg dere! Håper ikke han blir nødt å spise det resten av livet... I tillegg har jeg fått resept på medisiner som er umulig å få tak i. Heldigvis bor vi "bare" tre kvarter fra Oslo, for etter å ha ringt et utall dyreklinikker og apoteker var det bare å innse at jeg bør være lettet over at medisinen i det minste finnes i Oslo...
Orkan skal spise kun spesialforet de neste ukene. Hvis det går bra, skal jeg prøve å gi ham ren vom og hundemat igjen, og håpe at det fungerer. Altså ingen godbiter. Det blir en utfordring...


Men først skal han dusjes. Og dulles med. Og passe på at han ikke forfryser labb og mage. Og dulles litt ekstra med. Litte lutte er hjemme igjen!

Til slutt vil jeg få tildele Jeløy Dyreklinikk litt velfortjent skryt. Vi bor jo nærmere Oslo enn Jeløy, men i Oslo var de så travle at de ba oss ringe noen andre. På Jeløy ble vi møtt av en veterinær som hadde god tid, og som ga gode svar på alt vi lurte på. Vi kommer nok tilbake dit neste gang noen må legges inn (for våre hunder er visst syke ganske ofte...). Eller kanskje de skal holde seg friske en stund fremover?