03 March 2010

Bris-trening og baneanalyse

På mandag var jeg på agilitytrening uten hund. Dvs, jeg fikk trene Bris for Sigurd. Det blir jo litt annen type trening enn med Orkan, vi gjorde noen 10-meters 180-gradere, enkle framforbytter og fokus på linje (grunnarbeid til lead out) i et slags boksliknende oppsett, med god selvstendighet.

I kombinasjonen under her jobbet vi mest med felt, og littegrann med verdi for tunnel samt decel 7-9. Av en eller annen morsom grunn hadde hun knallfelt den veien som blir oppover i denne banen, mens den andre retningen på bommen slakket hun av farten uten å stoppe. Uavhengig av hva jeg gjorde og hvilken side jeg befant meg på. Moroklump!

Nå skal jeg kose meg med å analysere banen på papiret, siden jeg ikke fikk gått den selv, og så en del forskjellige varianter som fungerte mer eller mindre bra, så kan du få et innblikk i hvordan jeg tenker handlingsmessig:
Mitt forslag:
  • Starter hunden omtrent ved feltgrensen (rumpa til feltet), for å få en rett linje til 2. 
  • Serpentin på 3 (siden 2-3 er en høyresving og 3-4 er en venstresving). Posisjon: bak bortre hinderstøtte på 3 (andre siden av 3-tallet) idet hunden kommer ut av slalåmen, så nær at jeg kan ta på hinderet. Beveger meg deretter videre mot 4 mens hunden går mot 3, men beholder serpentinarmen (høyre arm) oppe.
  • Mens hunden satser på 4 befinner jeg meg på landingssiden av 5 (bak høyre hinderstøtte på tegningen) for en ny serpentin (4-5-6). Avslutter serpentinen med venstrearm til 6.
  • 6-7-8 er en rett linje, men når hunden nærmer seg 8 gjør jeg en tydelig decel (oppbremsing) for å fortelle hunden at det er sving på gang. Når hunden satser mot 8, stikker jeg tilbake (fortsatt med hunden på venstre arm), mot 9.
  • Idet hunden kommer ut av tunnelen bør jeg ideelt befinne meg ved siden av feltet (10) og gjøre et framforbytte (fra venstre arm i tunnelen over på høyre arm på bommen).
  • For å få effektiv sving av bommen gjør jeg nok en decel mot slutten av den, og 11-12 blir antagelig en relativt rett linje, så det er ok å belønne med en kastet leke etter 12 (retning tunnelen).
Uenig? Tell me :-)