06 March 2010

Shaping er gøy!

Men utfordrende. Jeg har shapet litt "rygge rundt" med Orkan i det siste, og det har tatt
overraskende mye trening å få ham hele veien rundt. Fortsatt belønner jeg flere ganger på runden rundt.

I går jobbet vi litt med utgangsstillinger fordi vi skal trene lydighet med Catrine og Therese i dag. Utgangsstillingene har ligget i skuffen ganske lenge, for jeg bruker dem ikke på starten i agility sånn som jeg hadde tenkt da jeg trente dem inn. Nå setter jeg ham foran meg i stedet, får litt bedre kontroll på posisjonen hans sånn, for han er så liten.

I alle fall: midt i økten, etter litt frustrasjon fordi jeg krevde bedre posisjon av ham, kom en skikkelig exstinction burst, men dessverre ikke på utgangsstillingene. Han rygget i rasende fart to hele runder rundt meg! Blæh, at sånt skal dukke opp i "feil økt"! Jeg klarte ikke å dy meg for å slippe en godbit til ham, selv om det ikke er det lureste jeg kunne gjort.

Da jeg prøvde å få frem rygging rundt senere, var den borte. Blir nok ikke så vanskelig å få frem til samme nivå igjen, men det krever en ekstra økt med å gå tilbake litt. Vi kunne virkelig hatt litt å tjene på økt-klokhet! Han er alt for lite flink til å skille mellom forskjellige adferder i innlæringsstadiet... (Jeg regner utgangsstillingene til innlæringsstadium i den sammenhengen fordi vi ikke har god stimuluskontroll på det, og jeg dermed ikke kan avbryte andre adferder med en kommando).