04 April 2010

Vært på påskeferie


Mammaen min inviterte oss og to av mine søsken pluss kjærester med på fjelltur i påsken. Bris har besøkt Catrine og Litchi, og hilser at hun har hatt det aldeles supert. Orkan har vært med oss på fjellet. Jeg hadde håpet at han skulle få bli med på noen skiturer, sove ute i snøhule og nyte livet på generelt grunnlag. Dessverre er han fortsatt i ganske dårlig form, så han har tilbrakt uken på sofaen.

Et par tilbakefall med tydelig kvalme og magesmerter har vi klart å avverge i startfasen. Jeg har hatt kontakt med veterinærene på Jeløy, og fått puttet i ham de nødvendige medisinene for å holde ham stabil nok til å slippe å reise tilbake til Østlandet.

Nå er det over en måned siden han ble syk. Det føles faktisk enda lenger. Kanskje litt fordi jeg ikke har trent med ham på veldig lenge, men aller mest fordi jeg bekymrer meg. Jeg blir liggende våken og stirre i taket, vurdere prognoser, frustrere meg over at jeg ikke kan lindre smertene hans, og uroe meg for fremtiden. Hvis ikke Orkan kommer til å være her, må jeg vel bli vant til tanken på en ny hund. Det lyder alt for merkelig å være uten.

Det siste som får det til å virke som han har vært syk veldig lenge, er hvor tynn han er. Ikke bare det beskjedne fettlaget hans er borte, han har mistet det meste av muskelmassen også. Hvis (eller bør jeg skrive ”når” på pur F?) han blir frisk, vil det være en langdryg prosess å få ham i form igjen…

Vi har hatt det veldig bra på ferie. Stått alpint, gått toppturer, besøkt badeland/spa og slappet av med god mat og godt selskap. Det er ikke ofte jeg får så mye tid med familien min. Det har vært en uke å sette pris på!

Det kommer noen bilder etter hvert. Først skal jeg bare få stabilisert Orkan sånn noenlunde (ikke i god form i dag akkurat), spise mat, og pakke ut de våte klærne. Så tror jeg det er stor fare for at jeg sovner…