15 May 2010

Jobbing, Bris-slalåm og Orkan-hoppteknikk

Lørdagene mine ser ganske ofte omtrent slik ut (så også i dag):
http://www.oblad.no/oppegard/fuktig-men-god-stemning-1.5258926
Straks skal jeg ut og sykle med hundene, jeg vil bare oppsummere litt trening før jeg glemmer detaljene. Kjekt med blogg - så slipper jeg å ha så dårlig samvittighet for at jeg er elendig på å skrive ordentlig treningsdagbok ;-)

Både Sigurd og jeg har trent litt slalåm med Bris i det siste. I kveld kjørte jeg en økt på jordet her nede, hvor jeg til slutt satte pinnene så hun virkelig må bøye kroppen. Hun lærer fortest når hun går for godbit, med lek blir stresset for høyt og tankevirksomheten forsvinner. Derfor har jeg kuttet opp hundekjeks i ganske store biter, så de er lett synlige når de blir kastet på belønningslinjen. Ikke dermed sagt at hun skal jobbe for godis på agilitybanen generelt, men akkurat i innlæringen av slalåm, ser det ut til å være det mest effektive alternativet.

Merkelig nok har det vært mye enklere å lære Bris slalåm enn det var med Orkan. Samme metode, og jeg tror ikke jeg har lært så mye nytt siden sist. Antagelig ligger forskjellen i mindre tidspress (med Orkan hadde jeg en debutdato om ikke så aaalt for lenge, mens Bris er milevis fra konkurransetanker). Dermed har jeg tatt det mer med ro med Bris. Blitt unødvendig lenge (og proofet mye) på de første stadiene, og jeg tror faktisk det har hjulpet. Så får vi se, da. Vi har jo ikke fire rette pinner enda :-p

Orkan har kjørt litt hoppteknikk på gårdsplassen de siste dagene. Han er stort sett veldig flink, men har litt vanskelig for å korte seg inn på set point-øvelser med høyt hinder (35 cm + visuell støy). Ikke sikker på om jeg skal forandre på oppsettet eller jobbe videre med det, aller helst skulle jeg vel egentlig dratt på hoppteknikk-kurs med ham, men siden Sigurd kun skal skrive masteroppgave i sommer (ikke jobbe) tillater ikke økonomien å gå kurs...