09 May 2010

Hvorfor hopper noen hunder bedre på høye hindre?

Oi, lang tittel! Men hvorfor i all verden virker det som noen dårlige
hoppere takler høye hindre bedre enn lave? Har lagt merke til det hos andre hunder før, men nå i dag på Bris. Kjørte set point-øvelse med bump-4fot-hinder. På 27,5 og 35 cm tok hun av litt stakkato og brukte mye krefter i frambeina, mens da jeg som et rent eksperiment satte bommen opp til 45 cm så det mye penere ut. Mer krefter bakfra, hodet lavere og generelt i bedre balanse.


What? Jeg tror ikke hun klarer å lure meg til å tro at hun gjør et bedre hopp på et høyere hinder, jeg tror faktisk hun gjør det. Og jeg er ikke den eneste som har bemerket forskjellen ved tidligere tilfeller, så det kan ikke være at jeg bare ser feil... Jeg tror ikke heller at hun tar seg mer sammen på et høyere hinder, hun er for ung og uerfaren til å ikke gidde å konsentrere seg på de enkle øvelsene. Men kanskje? Eller har noen en fryktelig god forklaring til meg?