28 May 2010

OHS 2010 fredag

En disk og to riv (!), ikke det helt store, med andre ord...
Åpen hopp: Bane som var litt vanskelig å huske, og det ble vel 9-10 bytter. Orkan var glad og pigg og rask, men jeg plasserte et bytte dårlig så vi fikk vegring, og på oppløpet stakk jeg tidlig etter en tunnel for å rekke et femforbytte to hindre lenger bort, og da misset han det første hinderet etter tunnelen. Ellers bra, spesielt farten og attituden :-)

Åpen agility: bane som passet meg bra, og handlingen fungerte fint. MEN: Orkan rev to hindre! Jeg vet ikke hva som skjedde, og ble rimelig paff. Han har knapt nok revet et hinder i sitt liv, så da det første kom ble jeg så overrasket at jeg var usikker på om man skal rette opp riv (som vegring) osv, jeg var virkelig ikke forberedt på det. Da det andre rivet kom ble jeg ikke mindre paff, for å si det sånn.

Jeg har zoomet inn og sett videoen sakte, og det ser ut som det første rivet rett og slett er et hendelig uhell. Jeg tror han feilberegnet hvor mye krefter han trengte, for han har ikke trent så veldig mye i såpass høyt gress (det var veldig høyt på noen steder i banen). Han er jo ikke i toppform heller, så kanskje han rett og slett feilberegnet. Bommen kom ned med bakbenet. Generalisering på uvanlige underlag, blir vel kanskje svaret der, da. Det andre rivet er jeg litt mindre sikker på, men jeg lurer på om han kan ha tolket det som en oxer, for hinderet hadde to bommer. Jeg trodde ikke engag det var lov å sette to bommer på et hoppehinder i Norge, så jeg har ikke trent på det... Noe å ha i bakhodet, kanskje, at det kan være greit å få hindre i baner til å se rare ut også, ikke bare i hoppteknikktreningen?

Håper i alle fall vi har noe av forklaringen her, for det å se Orkan rive gjorde meg litt bekymret... Hvis noen har lyst å se om de skjønner noe mer enn jeg, har jeg lagt ut video: