11 May 2010

Tanker om litt av hvert

Etter å ha sett gårsdagens film et par ganger, har jeg gjort noen oppdagelser, eller hva det nå bør kalles.


Timing vs. posisjon: Hvis timingen er litt off, får det mye større konsekvenser i form av stor sving, enn om posisjonen er feil. Det kan bety at jeg gjør riktig prioritering når jeg ikke rekker perfekt posisjon: timing er viktigere enn plassering. Men det kan også bety at Orkan har lært å tolke timingen min mer enn han tolker posisjonen, nettopp fordi jeg er gjennomgående dårligere på å plassere meg.

Lek og engasjement: Jeg dømmer gjerne lekingen hans nord og ned, men fy søren så langt vi egentlig har kommet! Når jeg bare legger opp øktene ideelt, får jeg supert engasjement, høyt stressnivå, bra fart og få episoder av snusing. Han snuste/datt ut bare én gang i løpet av gårsdagens trening, og med så få føles det greit å gi timeout for det. Faktum er at vi egentlig har en fungerende forsterker i leken, til og med en god en, så lenge jeg klarer å legge opp riktig. Vekk med godbitene!
(Jeg har riktignok tenkt å fortsette å slenge til ham en neve tørrfór når han har fått løpe til buret med leken.)

Threadle-bivirkninger av dårlig serpentinposisjon: Riktignok har vi ikke jobbet nok med threadler, men jeg lot meg overraske over at han gjentatte ganger (noen av dem klippet jeg vekk fra filmen fordi de er litt kjedelige) ikke reagerte på threadlen min oppe i 270-svingen. Når jeg nå har sett filmen et par ganger til, ser jeg at jeg stadig gjør serpentiner i threadle-posisjon (rekker ikke dit jeg skal), og han reagerer på dem som en serpentin likevel. Nå er det jo flere forskjeller på serpentiner og threadler enn bare posisjonen, men jeg tror at jeg bidrar til å vanne ut threadle-signalet mitt på den måten. Ergo: jeg må slutte å gjøre serpentiner hvis jeg ikke rekker dit jeg skal. Hvis jeg befinner meg i threadleposisjon får jeg heller kaste en leke til ham og prøve på nytt. Ingen vits i å ødelegge threadlene mer, de er dårlige nok fra før (og skal grunntrenes mer på ett hopphinder).

Legger til filmen her også: