23 May 2010

Tre ganger disk, bursdag og en deilig søndag :-)

Film fra lørdagen på Nordkisa:Tre løp – tre disk. Men jeg er faktisk veldig fornøyd uansett, det var så mye som fungerte supert, at de detaljene som ikke gikk får være. Vi er så ferske sammen, jeg og Orkan, at det er sånt som rett og slett skjer. Orkan var fin å varme opp, litt berørt av temperaturen men jeg tilrettela for ham så godt jeg kunne. Bra lek, bra engasjement og ganske bra fart når man tar varmen i betraktning. God stemning!
Hopp 2: Harald Schjeldrup dømte. Fin bane, med noen utfordringer. Så allerede på briefingen at slalåmen var av typen som har støtteben både her og der (inkludert en hel del der hvor hunden skal gå). Orkan og jeg har slitt med sånn slalåm før, senest forrige torsdag på trening. Hvis han kommer i full fart sklir han på støttebena og faller, så han vil rett og slett ikke. Det viste seg å bli tilfelle i løpet også, han likte seg dårlig og datt ut etter ti pinner (noe han knapt nok har gjort før, men jeg tenkte meg at det kunne skje). Ellers synes jeg løpet var bra. Særlig at jeg rakk å plassere meg bra til framforbyttet til pølsa! Det ble en vanskelig linje til hoppet før, som kanskje ikke synes så godt på filmen, men han tok den fint og selvstendig :-D
Agility 2: Harald Schjeldrup dømte. Nok en fin, men litt tricky bane. Synes egentlig jeg fant veldig gode løsninger, som Orkan forsto godt. Men det ville seg slik at Orkan fant noe mat på bakken oppe ved tunnelen, og i hele det hjørnet av banen var han ganske fraværende. Jeg vet virkelig ikke hvordan jeg skal trene ham til å ignorere mat som ligger på bakken i den typen situasjon. Han har selvbelønt så mye på den måten før (med godbiter folk har mistet, som jeg ikke vet om), og det er veldig vanskelig å ha kontroll på den typen eksternbelønning, fordi Orkan er rask til å stjele, og er villig til å gå igjennom både ild og vann for å få tak i mat. Gode ideer til en treningsplan mottas med takk…
Åpen hopp: Liten- og mellomringen hadde to klasser igjen da large-ringen var ferdig, så litt på sparket ble det bygget en åpen hopp-bane i large-ringen til oss. Jeg liker ikke å skylde på banene, men det var ikke bare jeg som syntes den var vanskelig. Flere vurderte å ikke gå den (også erfarne ekvipasjer), jeg vet ikke hva de bestemte seg for. Selv hoppet jeg i det, valgte de mest offensive løsningene (som serpentiner i starten i stedet for fem framforbytter på rad, som de fleste andre gjorde), og det fungerte! Så kom vi til passasjen 11-18, hvor gode løsninger var vanskelige å finne. Jeg endte på en push-serpentin-fremforbytte, bakbytte, bakbytte, men fikk ham ikke langt nok opp på pushen, og min lille, superreaktive schipperke rakk å ta hinderet fra feil side. Jaja. Vi var rett og slett ikke helt klare for den vanskelighetsgraden.
Alt i alt er jeg faktisk veldig fornøyd. Attitude, fart, følelse og lek var fint (om enn ikke perfekt). Godt selskap (og teltplass) med Karin, og nydelig (varmt!) vær. På kvelden samlet vi en hel gjeng venner og hadde bursdagsgrilling på stranden. Sigurd er nemlig halvveis til femti! Innmari koselig! Takk til alle som kom, og gjorde kvelden super :-)
I dag har vi hatt en deilig, sløv søndag. Vi startet dagen med å spise sjokobanankake og drikke kaffe i den lille hagen vår. Sol! Så hadde vi en herlig trening sammen med Therese i Drøbak. Sigurd og Bris fikk til fire rette slalåmpinner, og Orkan trente på masse moro, med fin fart, og supert engasjement i leken! Storm trente lydighet med Sigurd. Nå er vi gode og mette etter bursdagsbesøk på gresk restaurant med Sigurds foreldre :-)