24 July 2010

Vi søker videre

Dette med søk har vist seg å være en veldig fin aktivitet for Storm. Min lille kjøkkenbordsrigg fungerer bra, og aktiviteten er passelig lite anstrengende for ryggen hans, samtidig som det er så pinlig tydelig at det er dette han er laget for. Han elsker det! Gleden og det lille kicket når han finner riktig boks, går rett til hjertet på meg <3
I dag har vi jobbet med forstyrrelser i søk etter nøkler. I den riktige boksen ligger det en husnøkkel, i en annen en tampong, den tredje et batteri, og den fjerde to ørepropper. Nøkler lukter jo veldig sterkt, så jeg er litt usikker på veien videre. Helst skulle jeg ha spedd ut nøkkellukten, men det blir vel litt feil å legge nøkkel i vann? Eventuelt kunne jeg kanskje kappet opp nøkkel i småbiter, men det lyder slitsomt. Eller kjøre på med forstyrrelser med sterk lukt, á la mynter, etc?

Og så må jeg bestemme meg for om slikk-markeringer er greit. Det holder liksom ikke riktig å bare fryse nesen i riktig posisjon, man må sørge for at boksen får litt kjærlighet også, synes ludden :-)

Litt på sikt tror jeg liggmarkeringer er et bra valg for Storm. Det har jeg brukt litt fra før, og det er en adferd som er naturlig for ham. Bjeffing er ikke helt luddsk, og apportering (som vi har brukt på nøkler hittil) kan bli trøblete hvis han skal lære å søke etter farligere ting litt på sikt...