29 April 2011

Minibommen er ferdig - og testet!

I går testet vi den nye minibommen vår (og contact contraption'en for Orkans del). Samtidig fikk vi evaluert litt hvordan de forskjellige hundene ligger an:

  • Bris husker overraskende mye fra i fjor! Trenger litt jobb på tryggheten, hun bremser litt for tidlig.
  • Orkan har fantastiske felt rett frem (selv på de dårligste forsøkene treffer han feltet med god margin, på de gode, har han to bein på de nederste 30 cm), men trenger jobb på svingene. Han veksler mellom å treffe bra i lavt tempo, og å hoppe fra midt på feltet i bra tempo - ikke brukbart noen av delene. Deilig å endelig ha en dings som nøkternt forteller meg om han gjør det bra nok, nå har jeg litt mer tro på at jeg klarer å forklare Orkan hva det handler om når vi skal svinge 180 grader bakover også... Jeg har jo prøvd å perfeksjonere svingene hans tidligere, men ikke riktig fått til et system som var pålitelig nok for at han skal forstå... Det handler vel mest om å bestemme seg for et tydelig kriterium, egentlig.
  • Kuling taklet fint å overføre dyttene fra kasse til bom (vi har prøvd dette en gang før også), men de ble - ikke overraskende - mer usikre og utydelige. Han fikk også testet litt løpende, men det er ikke med på filmen. Der klarer han svingene veldig bra, men har vanskeligere for rett frem. Gleder meg til fortsettelsen!
Video av alle tre: