12 June 2011

Mangler motivasjon...

Det er litt motivasjonstørt her om dagen... Flyttepakking og diverse stress, ganske lite hundetrening.

Orkan trenger felt- farts- og LOPtrening, men hagen her er for liten for at jeg egentlig får gjort noe særlig nyttig trening med ham (og jeg har verken råd, tid eller ork til å kjøre langt og trene andre steder akkurat nå). Tror motivasjonen til å trene med ham kommer av seg selv, når vi får mer plass og større muligheter.

Kulings fot grodde absolutt ikke så pent sammen som vi håpet, og han må fortsatt holde seg noenlunde i ro. Jeg BURDE jobbe med feltene hans (han har bra endeadferd og posisjon, men trenger masse generalisering på min bevegelse og sin egen fart og avstand ned til posisjon). Men det blir liksom bare en økt her og en økt der. Ingen kontinuitet og dermed ingen fremgang. En annen ting han burde jobbet med, er hoppteknikk. Såpass tåler foten nå - og agilitykarriæren hans avhenger virkelig av at han lærer å hoppe godt. Det har bare ikke blitt noe av, riktig enda.

Jeg tror jeg trenger noen delmålsetninger for å komme igang med feltene hans igjen. Grunntreningen gikk både fort og bra, for jeg hadde et videoprosjekt som avhang av resultatene. Altså - jeg vet jo hvor viktig det er med gode felt (og irriterer meg veldig over alle som konkurrerer istykker feltene til unghundene sine). Det er bare det at debut er et år frem i tid (eller noe sånt), og jeg er en skippertaks- og deadlineperson. Dessuten synes jeg det er mye mer moro å trene handling og slalåm enn felt og hoppteknikk! Slalåm skal han i hvert fall ikke få begynne å trene på før han er godt over året, og før feltene er perfekte. Og handlingstreningen må vente til foten er fin igjen. Aner ikke hvor lang tid det kommer til å ta...

Noen som har gode forslag til hva jeg kan bruke som delmål? Og belønninger til meg selv? Feltene hans kommer selvsagt ikke til å bli gode hvis vi ikke trener på det!