06 July 2011

Kulings første slalåmtrening

Mens vi venter på mannen med (nei, ikke ljåen) motorsagen, har vi litt begrensede treningsmuligheter. 15*12 meter er vel omtrent det jeg har til rådighet for øyeblikket. Jeg har kappet noen grener av epletreet, men stammen står jo der enda. Og borte ved sypressene vil det nok ta lang tid før gresset blir i god form. Dermed blir det ikke så lett å starte på nye prosjekter (vi vedlikeholder ferdighetene på et par hoppehindre, og bommen står i andre enden av hagen + hoppteknikk såklart), og jeg savnet et prosjekt å ta tak i. Jeg funker nemlig best sånn; konkrete prosjekter og problemer å løse. Da blir det både motivasjon og progresjon.

Kuling har jo tippet det magiske året, og begynner å bli veldig solid og fin i kroppen. Dermed våger vi oss på et slalåmprosjekt! Jeg bruker samme metode som med Orkan og Bris, fordi jeg er veldig fornøyd med resultatet på dem begge to (at Orkan har gjort en del slalåmfeil på konkurranse handler om motivasjon, ikke om forståelse).

Susan Garrett's 2by2-metode er den eneste metoden jeg kjenner til hvor hunden får ordentlig forståelse for inngangene fra dag én, samtidig som den lærer å bremse opp og samle seg i inngangen, for deretter å dra på. For å tvinge meg selv til å ikke gå for fort frem, har jeg en plan om å filme hvert trinn i treningen, og bevise at vi gjør det ordentlig :-) Her er trinn én: