02 August 2011

Orkan krever

Orkan er noen ganger en slitsom hund å trene. Og kanskje enda mer slitsom å satse på. Innimellom får jeg veldig lyst å pensjonere ham. Akkurat nå har jeg det sånn. Og på Stav hadde jeg det sånn. Han bare ville ikke, rett og slett. Uten noen annen grunn at det er noe som passer ham bedre enn det jeg foreslår. Rimelig demotiverende at han plutselig ikke kan noe av det jeg har lært ham, når det er tre dager til neste konkurranse. Gleder meg ikke.

Jeg liker at Orkan har personlighet. Litt som at jeg liker at Sigurd har egne meninger (om alt fra interiør til blomsterbed). Jeg har faktisk ønsket meg en mann med meninger. Men at han skal ha egne meninger, da gitt? Unødvendig! Det samme gjelder Orkan.

Jeg tror at Orkan ville gjort det bedre på agilitybanen med Sigurd enn med meg. Jeg blir sliten av utfordringer, Sigurd blir inspirert. Jeg er riktignok en bedre handler, og mer gjennomtenkt i treningen. Men Sigurd får Orkan til å gå fortere, ved å være sprø, gæærn og rask selv.

Det gjenstår bare å overbevise Sigurd om at det er en strålende idé å begynne å konkurrere agility.