01 February 2012

Generalprøve(r)

I går trente Lu og jeg sammen med Catrine. I fire timer. Herlig!
I tillegg blir det generalprøve i Bø i kveld, vi skal nemlig ha treningskonkurranse (for å trene opp mannskapene som skal drifte agilityringen på NKK Bø om to og en halv uke).

Fremmed vippe var skummelt den første økten, akkurat som det har vært de andre gangene vi har trent på nytt sted. Så fort vi hadde konstatert at den var ufarlig og bare en vanlig vippe (selv om dette var den mest bråkete jeg har vært borti på lenge), var det helt greit, og resten av treningen gikk som en drøm. Fikk prøvd bord, terpet slalåmbakbytter, stresstrent kontaktfelter (med jollyball og andre vanskelige forstyrrelser, ja, vi fikk rett og slett gått gjennom det meste jeg kunne komme på at var lurt å ha trent på. Han fikk til og med gått en runde med Catrine som handler, det tror jeg var omtrent like moro for dem begge to, og enormt lærerikt for meg å se på!
Kuling smiler.
Vippedetaljer fra første økt: Han fløy av (trodde vel det var bom), jeg ba ham gå om igjen, han fløy av igjen, og den runddansen gjorde vi fire ganger. Så ville han ikke mer. Altså ble vippa skumlere for hvert forsøk. Jeg tok pause, prøvde igjen, ville ikke, tok på bånd, leide ham over, og så var alt greit.

I Moelv må jeg regne med at han flyr av på første forsøk, og jeg har ikke lyst å be ham gå om igjen, fordi jeg kan risikere at han blir mer usikker for hvert forsøk. Selv om jeg ikke er komfortabel med å la ham skippe feltadferden på den måten, har jeg ikke sett noen annen løsning enn å la ham fortsette tross avhoppet. I går kom jeg endelig på noe lurt:

Skjønner ikke at jeg ikke har tenkt på det før, men hvis han flyr av vippa skal jeg senke ned enden av vippa til bakken, be ham gå på, og dytte. Dermed slipper han ikke unna et avhopp, samtidig som jeg ikke risikerer å gjøre ham redd. Perfectomente!